Ózd hírei

2019.03.12. 13:38

Elismerték a sportos legjobbakat Ózdon

Ózd - Számos serleg és el­ismerő oklevél gazdára talált az idei Városi Sportgálán.

Ózd - Számos serleg és el­ismerő oklevél gazdára talált az idei Városi Sportgálán.

Több mint két évtizedes hagyomány folytatódott Ózdon, ahol idén is díjazták a város legjobb sportolóit. A korábbi hagyományokat folytatva ezúttal is egy kilenctagú kuratórium döntött arról, hogy az Olvasóban megrendezett gálán kik kapják meg az elismeréseket. A klubok jelölése után a szakmai zsűri tagjai közül legalább öt szavazat kellett ahhoz, hogy a különböző kategóriákban valaki elismerést vehessen át.

A gálán

Az Adorján Lajos terem zsúfolásig megtelt a díjátadóra, ahol előbb az ÓMI Zenés Színház tagjai énekeltek sporttal kapcsolatos dalokat, majd a Szabad Szombat Táncegyüttesből Balázs Zsombor adott ízelítőt a tudásából.

Ezután kezdődött el a serlegek és az elismerő oklevelek átadása: a legsportosabb iskoláknak járó elismerés után a Jó tanuló, jó sportoló diákokat szólították a színpadra, majd az utánpótlás, a csapat, a felnőtt és az edző kategória legjobbjai következtek. Az esemény végén a kiemelkedő eredményt elért fogyatékos sportolót jutalmazták meg, de egy különdíj és egy média-díj is gazdára talált.

Az egykori kiváló tekéző kapta meg elsőként a Város Sportjáért végzett tevékenységéért az életműdíjat. Révay Ottó évtizedeken keresztül tagja volt az NB I-es ózdi teke­csapatnak, 1969-ben pedig magyar bajnoki címet szerzett. Sportemberi nagyságát az is mutatja, hogy jóval hetven fölött, még tavaly is aktív résztvevője volt a városi amatőr tekebajnokságnak.

Megtiszteltetés

– Nagy megtiszteltetés számomra ez a díj, köszönöm azoknak, akik érdemesnek tartottak rá – mondta a gála után Révay Ottó. – Bízom benne, hogy az ózdi tekésekre a jövőben várnak még olyan sikerek, mint amiket annak idején mi átélhettünk.

Ugyancsak Ózd Sportjáért díjban részesült a testnevelő, kézilabdaedző Ivády Csaba, aki hosszú évtizedek óta állandó szereplője, szervezője a település sportéletének. Kezei közül számos ügyes játékos került ki az utánpótlásból, és a helyi diáksportélet kapcsán is folyamatosan meghatározó szerepet tölt be.

ÉM-ME


A díjazottak

Legsportosabb általános iskola: Bolyky Tamás Általános Iskola

Legsportosabb középiskola: Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium

Jó tanuló, jó sportoló általános iskolás: Kretyánszky Ádám (Újváros Téri Általános Iskola, kézilabda), Gazdag Dominik (Bolyky Tamás Általános Iskola, kézilabda)

Jó tanuló, jó sportoló középiskolás: Zákányi Panna (SZIKSZI, atlétika, kézilabda), Miklós Márk (SZIKSZI, kézi­labda), Szipola Gábor (JAG, karate)

Utánpótlás kategória: Horváth Fruzsina (Lóci DSE, kézilabda), Kovács László (ÓAM-Ózdi KC, kézilabda), Dúl Ádám (Ózdi SFC, súlyemelés), Forgács Bence (Fiedler Ottó SE, úszás)

Csapat kategória: Lóci DSE leány ifjúsági kézilabdacsapata, ÓAM-Ózdi KC fiú serdülő kézilabdacsapata, Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium lövő csapata, Ózdi Football Club felnőtt futballcsapata

Felnőtt kategória: Nyeste Balázs (ÓAM-Ózdi KC, kézilabdázó), Ihász Vera (Teknőc Futó Club, ultrafutó)

Edző kategória: Fekete József (Ózdi SFC, súlyemelés), Szakál Dániel (ÓAM-Ózdi KC ifjúsági csapat, kézilabda)

Legjobb fogyatékkal élő sportoló: Kulcsár József (Meteor LK, sportlövő)

Különdíj: Fábián Norbert tűzoltó, extrém sportoló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!