Ózd hírei

2019.01.08. 16:34

Újra van fogászati ügyelet Ózdon

Ózd - Sürgősségi esetekben, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon várják a betegeket.

Ózd - Sürgősségi esetekben, hétvégén, munkaszüneti és ünnepnapokon várják a betegeket.

A kilencvenes években volt utoljára Ózdon fogászati ügyelet, akkor az Almási Balogh Pál Kórházban látták el a betegeket. Mostantól viszont ismét elérhető a szolgáltatás, amely a kistérség tizenhét településének több mint ötvenötezer lakosát érintheti. A decemberi társulási tanácskozás után az ózdi képviselő testület is támogatta az ügyelet visszaállítását, aminek a költségeit állami normatív támogatásból fedezik, így a városnak és a kistérségnek nem kerül plusz költségbe.

Heti váltásban

– Hétvégén már ellátásban részesülnek azok, akiknek sürgősséggel van szükségük Ózdon fogorvosra – tette hozzá Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. – Régóta várt hiányosságot sikerült pótolnunk a településen. Nyolc fogorvos, heti váltásban nyújt segítséget a sürgősségi esetek kapcsán.

Szombaton, vasárnap, ünnep- és munkaszüneti napokon, reggel hat és déli 12 óra között az Október 23. téri fogászaton várják a betegeket, az ügyeletet az Ózd és Térsége Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény (ÓTSZEGII) üzemelteti. Sivák Tamásné, az intézmény egészségügyi referense hozzátette: a nyitás napján nagyjából tizenöt beteget láttak el abban a rendelőben, ahol a normál fogászati szolgáltatás is zajlik.

ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!