Ózd hírei

2018.08.02. 18:44

Gyógynövények virágoznak Ózd utcáin

Ózd - Teljes pompájában virágzik a gyógynövénykertészet Ózdon a bolyki temető feletti kéthektáros részen – adta hírül az <a href="http://www.ozd.hu/" rel="noopener" target="_blank">ozd.hu</a>.

Ózd - Teljes pompájában virágzik a gyógynövénykertészet Ózdon a bolyki temető feletti kéthektáros részen – adta hírül az ozd.hu.

A területrendezés és az első telepítések 2017-ben kezdődtek a közfoglalkoztatási program keretében. A termesztési igények figyelembevételével tavaly kilencféle, 1800 tő gyógynövényt ültettek el az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. Ezek túlélték a telet, és felhasználható növedéket hoztak, bizonyítva a helyválasztás sikerességét. Ilyen volt például a borsmenta is. Mára 76-ra nőtt a megtalálható fajok száma. A tárkony, izsóp, borsfű nagyobb területen vannak jelen, de akadnak olyan példányok, amelyeket csak bemutató jelleggel termesztenek. Egy gyógynövénygyűjtő és termesztő gyakorlati képzést is indítottak a közelmúltban, a végzett hallgatók közül többen most is itt tevékenykednek. Ma a megfelelő vízelvezetés megoldásán is többen munkálkodtak, július elején pedig mintegy 1600 darab egynyári gyógynövényt ültettek el.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!