Ózd hírei

2017.12.20. 10:36

Sportcsarnok, hivatal: energetikai fejlesztés Ózdon

Ózd - Az ózdi önkormányzat 300 millió forintot fordíthat a két épület korszerűsítésére.

Ózd - Az ózdi önkormányzat 300 millió forintot fordíthat a két épület korszerűsítésére.

Az átadás óta eltelt szűk harminc esztendőben, csak akkor történt nagyobb felújítás az ózdi sportcsarnokban, amikor a létéért küzdöttek a szakemberek. A lápos területre épült létesítményt a kétezres évek elején betoninjektálni kellett, hogy megakadályozzák az elbontását. A süllyedést sikerült megállítani, de évek óta beázik a tető, rossz a szigetelés és a nyílászárók is elöregedtek. Az utóbbi időszakban az Ózdi Kézilabda Clubnak és az önkormányzatnak köszönhetően a küzdőtéren található sportpadló újult meg, de a nagy munkákra továbbra is várni kell.

A tervek

Talán most már nem olyan sokáig, hiszen néhány nappal ezelőtt jutott el a Városházára az információ, miszerint Ózd egy TOP-os pályázaton 300 millió forintot nyert a Marosi István Városi Sportcsarnok, valamint a Polgármesteri Hivatal régi szárnyának energetikai fejlesztésére.

A hírt Janiczak Dávid, a borsodi település polgármestere jelentette be. A sportcsarnok esetében megszüntetik a beázást és új szigetelést kap a tetőszerkezet, de lehetőségük lesz az ajtók és az ablakok cseréjére, valamint az elektromos hálózat, a világítás felújítására is. A hivatal esetében hasonló rekonstrukciót hajthatnak végre a jövőben. A kivitelezés pontos időpontja még nem ismert, de a projekt előkészítése már folyamatban van.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!