Ózd hírei

2017.12.23. 16:04

Küldjön hírt - Tűzszertartás az ózdi ifjúsági parkban

Ózd - Tűzszertartást tartott az Ózdi Arvisura Társaság 2017. december 21-én csütörtökön délután a Béke-telepi Ifjúsági Parkban.

Ózd - Tűzszertartást tartott az Ózdi Arvisura Társaság 2017. december 21-én csütörtökön délután a Béke-telepi Ifjúsági Parkban.

A társaság elnöke Bárdos István, többek között elmondta: Őseink és elődnépeink a természettel összhangban éltek.

Amikor lezárult életük egy korszaka, összegyűltek valahol, és tűz mellett értékelték az elmúlt időszak eseményeit, megbeszélték a következő időszak feladatait. Ezt az eseményt ünnepnek nevezték. A négy főünnep a tavaszi őszi napéjegyenlőség és a téli nyári napforduló voltak.

A téli napforduló a fény újjászületésének ünnepe. Innentől a nappalok hosszabodnak, a Nap egyre magasabban jár, egyre több időt tölt az égen.

Rokonnépeink, akik többet őriztek meg ősi kultúránkból, ma is többnapos ünnepléssel köszöntik a Nap az Élet újjászületését. Mi egy tűzszerrel és az azt követő szeretet "lakomával" ünnepeljük a téli napfordulót - mondta Bárdos István az Ózdi Arvisura Társaság elnöke.

( Az utóbbi eseményre a Civílházban került sor. )

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!