Ózd hírei

2017.09.03. 15:57

Jogsértés nélkül telt a nyár

Ózd - 30 diák vállalt szolgálatot az ózdi strandon. Az elmúlt két hónapban eredményes munkát végeztek.

Ózd - 30 diák vállalt szolgálatot az ózdi strandon. Az elmúlt két hónapban eredményes munkát végeztek.

Eredményes két hónapot zártak Ózdon, a Diákok a biztonságért elnevezésű, évtizedes múltra visszatekintő kezdeményezés idén is elérte a célját. A rendvédelmis és az ózdi középiskolások szolgálatának, folyamatos járőrözésének köszönhetően a helyi strandon nem történt lopás vagy a látogatókat ért egyéb jogsértés.

A programot lezáró rendezvényen dr. Varga László, a város rendőrkapitánya kifejtette: az önkéntes nyári munka remek lehetőség a fiataloknak arra, hogy rendvédelmis fejjel gondolkodjanak és cselekedjenek.

A nyári hónapokban harminc diák vállalt munkát a strandon, ők váltott műszakban teljesítettek szolgálatot. Gyengébb vendégforgalom esetén kevesebben, a kánikulai csúcsban viszont többen töltötték a szabadidejüket a létesítményben.

Folyamatosan járőröztek, vigyáztak az őrizetlenül hagyott értékekre, és ha szükség volt, akkor figyelmeztették a fürdőzőket. A legaktívabbakat a program zárásakor megjutalmazták, azok kaptak ajándékot, akik legalább harminc órát a munkára fordítottak a nyári szünetből. 67 órával Balogh Ádám volt a legaktívabb, akit külön kiemeltek a csoport értékelésekor.

Jó gyakorlat

– A tavalyihoz hasonlóan nagyon jól telt számomra a nyár. Remekül éreztem magam a strandon, ráadásul a többiekkel hasznos munkát végeztünk – mondta a legtöbb szolgálati idővel rendelkező strandrendőr. – Az elmúlt két hónapban új emberekkel ismerkedtem meg, összekötöttem a kellemeset a hasznossal. Szeretnék idővel rendőrként dolgozni, de még a tanulás szakaszában vagyok.

Mindenesetre nagyon tetszik, az pedig külön motivál, hogy segíthetünk a strandolóknak. Jó érzés, hogy bíznak bennünk, és bár diákok vagyunk, de minőségi munkát várnak el tőlünk.

Nekem konkrét ügyem nem volt, de a többiek többször fogtak olyan embereket, akik jegyvásárlás nélkül, a kerítésen keresztül próbáltak bejutni a strandra.

Köszöntőjében Janiczak Dávid, Ózd polgármestere kiemelte: a városban nagyon fontos a megfelelő közbiztonság, a strand pedig kiemelt közösségi térnek számít, ahol lényeges, hogy a látogatók nyugodtan, felszabadultan tölthessék a szabadidejüket. A diákoknak köszönhetően ezzel idén sem volt prob­léma.

Veres Zoltán, a fenntartó Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője nem csak az idei, hanem a korábbi évek nyári akcióját is sikeresnek nevezte, és reményét fejezte ki, hogy a strandrendőrprogramot 2018-ban is folytatni tudják majd.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!