Ózd hírei

2017.07.09. 18:55

Ruhaadományt is vittek Ózdról

Ózd - Közel egy hetet tölthettek Erdélyben az ózdi diákok.

Ózd - Közel egy hetet tölthettek Erdélyben az ózdi diákok.

A Határtalanul program keretében az ózdi középiskolások közel egy hetet tölthettek Erdélyben. A diákok megtekintették Kolozsvár belvárosát, a tordai sóbányát és ótemplomot, kitartóan túráztak a hasadékban. Ellátogattak a legmagyarabb faluba, Torockóra. A Böjte Csaba által támogatott gyermekotthonba ruha- és süteménycsomagot vittek a gyerekek részére. A SZIKSZi-sek bátran végigmentek a Remetei-sziklaszoroson, majd Gyulafehérváron az Érseki Székesegyházban megkoszorúzták nagyjaink sírjait.

A helyi diákok és az iskola­lelkész vezetésével megismerték Nagyenyedet, a híres kollégiumot, látogatást tettek Zilahon, ahol megnézték Ady Endre iskoláját és a Wesselényi-szobrot is. Nagykárolyban sétáltak a belvárosban és a Károlyi-kastélyban is.

– Nagyon jó volt megélni az összetartozás érzését, rengeteg szép élménnyel gazdagodtunk – nyilatkozta a hazaérkezés után Koós Lászlóné pedagógus. – Ezután az enyediek járták be Budapestet, régiónk és városunk legfontosabb látnivalóit. Emellett közös táncházat tartottunk, és mind a két héten együtt vacsoráztunk, így erősítjük a kapcsolatunkat.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!