Ózd hírei

2017.05.23. 13:28

Két keréken az Ó-Bükkben

Ózd - A hegyi bringázás kedvelőinek nyújtanak túrasorozatot.

Ózd - A hegyi bringázás kedvelőinek nyújtanak túrasorozatot.

Az elmúlt hetekben végre megérkezett az igazi májusi jó idő, és vele együtt a tavaszi bringatúrák ideje is. Az Ózdi Kerékpáros Egyesület megtartotta az idei második nyílt túráját, ami nem más volt, mint a tavaly életre hívott Két keréken az Ó-Bükkben nevet viselő hegyikerékpáros túra. Az ÓKE az idei évre háromfordulósra bővítette a túrasorozatot, ami a lezajlott tavaszi után még nyáron és ősszel várja a hegyi bringázást kedvelőket, és azokat, akik szeretnék megismerni a Heves-Borsodi-dombság, avagy az Ó-Bükk csodálatos szépségét.

A már megtartott 55 kilométeres tavaszi túrára mintegy 25-en vállalkoztak, még annak ellenére is, hogy a csapadékos időjárás rendesen feláztatta a terepet. Szerencsére a környék adottságai olyanok, hogy gyorsan szárad a talaj, így nem kellett a bringásoknak nagyon birkózni a sárral. A túra végéhez közeledve, a Hangonyi-tónál a szervezők paprikás krumplival és frissítővel várták az addigra már megéhezett és kissé megfáradt bringásokat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!