Ózd hírei

2017.05.09. 11:34

A Hétvölgy Fesztiválra készülnek Ózdon

Ózd - Összefogták a május végi programokat Ózdon, minden napra lesz látnivaló, és sztárvendégek is érkeznek.

Ózd - Összefogták a május végi programokat Ózdon, minden napra lesz látnivaló, és sztárvendégek is érkeznek.

Május 19–28. között második alkalommal tartják meg Ózdon a Hétvölgy Fesztivált, amelynek a központi helyszíne a Gyártörténeti Emlékpark és az Olvasó közötti terület lesz. A nyitónapon tartják meg a hagyományos Ipari Örökségvédelmi konferenciát, másnap viszont már könnyűzenei sztárvendégek is érkeznek Ózdra. Május 20-án (szombat) a kora délutáni órákban helyi csoportok lépnek fel a szabadtéri színpadon, este hat órától a Belga, fél kilenctől pedig a Piramis együttes ad élő koncertet.

űA következő hét első két napján az Ózdi Muzeális Gyűjtemény várja a látogatókat. Hétfőn a Reformáció 500 évéről emlékeznek meg, kedden pedig Szerethető Tudomány címmel a diákoknak tartanak érdekes, látványos előadásokat, a program részeként pedig bemutatkozik a Miskolci Egyetem is. Május 24-én, szerdán a Szentsimoni Római Katolikus templomban lesz egyháztörténeti előadás, amit a Festett mennyezetek, reneszánsz dallamok című koncert követ.

Az Ózd napján hagyományos ünnepi testületi ülést csütörtökön tartják meg az Olvasóban, amit a Napos oldal táncszínházi előadás követ. Pénteken és szombaton pedig a komoly tradíciókra visszatekintő, VIII. Jazzparádé eseményei kezdődnek el. A hétvége folyamán a lakosság utcazenészekkel találkozhat a város több pontján, fellép a Miskolci Dixieland Band, a Budapest Jazz Band, este pedig Pély Barna önálló koncertjén szórakozhatnak az ózdiak és a városba érkező vendégek.

Hazalátogat Majka

Szombaton a Gyártörténeti Emlékpark területén számos egészségfejlesztési programot tartanak, 18 órától a Swing Boys Budapest koncertezik, utánuk pedig a New Orleans Marching Band foglalja el a színpadot. Este héttől a Bohém Ragtime Band muzsikál, 20.30-tól pedig hazatér Majka, aki Curtisszel az oldalán készül emlékezetes estére.

Az ózdi Hétvölgy Fesztivál május 28-án a Városi Gyermeknappal zárul, ahol számos fellépő szórakoztatja a kisebb korosztályt, sztárvendégként pedig 17.30-ra Kovácsovics Fruzsina érkezik a Gyártörténeti Emlékpark színpadára.

- ÉM- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!