Ózd hírei

2016.02.12. 09:14

Támadták az autójáért az ózdi polgármestert, megválik tőle

Ózd - Eladja különleges, de régi évjáratú Fiatját az ózdi polgármester, a bevételből pedig jótékonykodik is.

Ózd - Eladja különleges, de régi évjáratú Fiatját az ózdi polgármester, a bevételből pedig jótékonykodik is.

Janiczak Dávid (Jobbik) vagyonnyilatkozatából több országos sajtóorgánum is kiragadott egy tételt. Nevezetesen az ózdi polgármester egyik autóját, egy 21 egyesztendős Fiat Barchettát, amire már a megválasztása előtt gyűjtött a fiatal városvezető. Az értéke elenyésző a luxuskocsikhoz képest, a különlegessége miatt mégis támadás célpontjává vált. Janiczak Dávid ezért úgy döntött, hogy nyilvános licitáláson keresztül értékesíti az autót, a befolyt összeg egy részét pedig jótékony célra fordítja.

Pénz a CT-re

- Nem szeretném, ha ez alapján ítélnék meg a munkámat, esetleg Ózdot, vagy a városért tisztességesen dolgozó embereket – tette hozzá az esethez. – Éppen ezért árverésre bocsátom a Fiatot, a befolyt összegből pedig 50 ezer forintot felajánlok az Almási Balogh Pál Kórház CT-műszer beszerzésére. Amennyiben áron felül sikerül értékesíteni a kocsit, úgy ezt a hányadot szintén a támogatásra fordítom.

Az 1995-ös évjáratú Fiat Barchettát már az egyik internetes piacon meg is hirdette az ózdi polgármester. A műszaki leírás mellett itt is felhívja a figyelmet a jótékonyságra, és kéri az érdeklődőket, hogy támogassák a kezdeményezést.

Az autó kikiáltási ára a használt kocsikkal foglalkozó portál kínálatának átlagára alapján 731.831 forint.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!