Ózd hírei

2016.02.24. 13:57

Megkezdik a strandfejlesztést Ózdon

Ózd - Több évtizedes lemaradást próbálnak ledolgozni az ózdi strand esetében.

Ózd - Több évtizedes lemaradást próbálnak ledolgozni az ózdi strand esetében.

Az élményfürdők és a sokmedencés strandok kiépülésével alaposan megnőtt a konkurencia, a látogatók az olyan létesítményeket keresik, ahol magas színvonalú a kiszolgálás. Régen az ózdi strand is ilyennek számított, de a kor alaposan elhaladt mellette.

Egy felnőtt és egy gyerekmedencével, valamint egy kis pancsolóval ma már nehéz megfogni a vendégeket. Még akkor is, ha a tisztaságát tekintve remek mutatókkal rendelkezik az ózdi fürdő. Ráadásul gépészeti szempontból sem lehet elodázni a rekonstrukciót, ezért a képviselő-testület úgy döntött, három lépcsőben elkezdik a fejlesztést. A rendkívüli tanácskozáson elhangzott, hogy az első ütem a tervezést foglalja magába, elsősorban a 34 éves működés során elhasználódott gépészeti rendszerre vonatkozóan.

Emellett a repedések miatt a medence testeket is betonozni kell, harmadik feladatként pedig egy négy elemből álló csúszdapark létesítését tűzte ki maga elé az önkormányzat.

Támogatja a lakosság

Ezzel kapcsolatban a város kikérte a lakosság véleményét, a leadott szavazatok pedig azt tükrözik, hogy az emberek egyetértenek, jó ötletnek tartják a strandfejlesztést.

– A gépészeti rendszer felújítása és a medencék újrabetonozása nem tologatható tovább, e nélkül ugyanis az előttünk álló strandszezonnak nem vághatnánk neki nyugodt szívvel – jelentette ki Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. – Emellett további fejlesztésben is gondolkodunk, mert azt szeretnénk, ha a városból és a környező településekről az emberek az ózdi strandra jönnének a nyári pihenőjüket eltölteni. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy növeljük a kiszolgálás színvonalát. Szerencsére a lakosság támogatását ebben a kérdésben is élvezzük, hiszen a megkérdezettek 96 százaléka egyetért a tervezett munkákkal és a csúszdapark megépítésével is.

A válaszadók többsége úgy nyilatkozott, hogy a tervezett beruházások után sokkal többet járnak majd ki a strandra, ez is megerősítette az önkormányzatot abban, hogy jó irányba indultak el a strandfejlesztés kapcsán. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta az előterjesztést. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a csúszdapark mekkora beruházást igényelne, ez a tervezés után derül ki.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!