Ózd hírei

2013.05.08. 10:11

Tömbösítik az ózdi kórházat

Ózd - Reumakórház és harminc ágyas rehabilitációs központ épül az észak-borsodi településen.

Ózd - Reumakórház és harminc ágyas rehabilitációs központ épül az észak-borsodi településen. Még májusban elkezdődik az utóbbi évek egyik legnagyobb építkezése Ózdon. Az Almási Balogh Pál Kórház egy új reumaszárnnyal bővül, így az eddigi két telephely helyett egy helyen végezhetik majd a gyógyítást. Aláírták a kivitelezői szerződést, rövidesen átadják a munkaterületet, majd néhány régi, elavult ingatlan bontásával megkezdődik a kivitelezés. Az intézmény fenntartója a Medcenter Kft. és az Almási Balogh Pál Kórház menedzsmentje az elmúlt három esztendőben készítette elő a közel kétmilliárd forintos beruházást.

Sok haszna lesz

- Az új épületegyüttes két összedolgozott pályázat eredménye - utalt vissza az előzményekre dr. Eszenyi Géza, cégvezető főigazgató főorvos. - Ebből a közel kétmilliárd forintból egy teljesen új reumaépületet kapunk, valamint a felső szinten létrehozhatunk egy harminc ágyas, mozgásszervi rehabilitációs osztályt is. Számos előnye lesz ennek a munkának, hiszen a tömbösítés mellett jelentős megtakarítást eredményezhet a beruházás. A jelenleg a II-es telephelyen működő reumatológiai osztályon az energiaköltségek rendkívül magasak, és a betegszállítás és az ellátás szempontjából is sokkal jobb, ha mindent egy helyen tudunk majd elvégezni.

Dr. Eszenyi Géza szerint az újabb fejlesztés nem csak a lakosságot, hanem a dolgozókat is megnyugtathatja a kórház jövőjét illetően. Az ózdiak egyébként a fenntartóval közösen 12 projektet nyertek, de ez a mostani lesz a legnagyobb. Gubacsi László, a Medcenter Kft. képviseletében hozzátette: rendkívül megalapozott és részletes szakmai munka előzte meg a projekt indítását. A cég és a kórház dolgozói is rengeteget tettek azért, hogy a kivitelezés rövidesen megkezdődhessen.  Erre pedig már nem kell sokat várni.

Tartható határidők

- Két hét múlva megkapjuk a munkaterületet - árulta Barna Gábor, a kivitelezést végző Mester-Építő Kft. ügyvezetője. - Ezt követően indul el a meglévő épületek bontása. Erre nagyjából további két hetet szánunk, majd következik az alapozás és a szerkezetépítés. A szerződésbe foglalt dátumok úgy gondolom tarthatóak, amennyiben nem merülnek föl alapozást befolyásoló talajproblémák, akkor a megadott időpontra végzünk a kivitelezéssel. 

Az Almási Balogh Pál Kórházzal összekötött új reuma épületegyüttest valamivel több, mint egy év alatt húzzák föl. Az objektum átadásának várható ideje 2014. június 30. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!