Ózd hírei

2012.06.07. 14:25

Székelyföldi legendák Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén - Néhány hete jelent meg a Székelyföldi Legendárium nevet viselő, mondákat és legendákat tartalmazó kötet.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Néhány hete jelent meg a Székelyföldi Legendárium nevet viselő, mondákat és legendákat tartalmazó kötet.Erdélyi nevezetességekhez fűződő történeteket dolgozott föl egy fiatal helyi csapat, méghozzá mesés formában. Így próbálják meg az anyagországon belül is minél jobban megismertetni Székelyföld történelmét és hírességeit. A könyv mellett térképek is készültek, a tervek szerint pedig jövőre már a rajzfilmsorozatot is elkezdik gyártani. A Székelyföldi Legendárium „házhoz jön”, hiszen az előttünk álló napokban a miskolci, a kazincbarcikai és az ózdi könyvtárban is bemutatják a kötetet.

Hétfőn és kedden

Fazakas Szabolcs, a legendárium megálmodója tart interaktív előadást kicsiknek és nagyoknak. Ózdon, az ÓMI Városi Könyvtárban június 11-én (hétfő) 16 órától, Kazincbarcikán, az Egressy Béni Könyvtárban június 12-én (kedd) 10 órától, Miskolcon, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban pedig június 12-én (kedd) 14 órától látható az előadás.

-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!