Ózd hírei

2012.04.20. 09:55

Önkormányzati tervek a Héti Tónál

Hét - Az esztendő felétől változik a kezelője a Héti Tónak.

Hét - Az esztendő felétől változik a kezelője a Héti Tónak.Az észak-borsodi régió egyik legkedveltebb horgászhelye a jövőben önkormányzati felügyelet alá kerül. A konkrét terveket ugyan még nem készítették el, de azt szeretnék, ha idegenforgalmi szempontból még inkább ismertté válna a település.

Tíz éven keresztül az Észak-Magyarországi Horgász Egyesület rendelkezett a Héti Tó horgászati jogával. Ez idén június 30-val lejár. Az esztendő második felétől a helyi önkormányzat kezelésébe tartozik majd az állóvíz, a hétiek pedig már most gondolkoznak a hasznosításon. Konkrét üzleti terv ugyan még nem készült, de azt szeretnék, ha minden szempontból a falu javát szolgálnák a lehetséges beruházások.

Több rendezvényt

Bende György polgármester érdeklődésünkre elmondta: a halászati hasznosítás mellett a környezet fejlesztésén is gondolkodnak, éppen azért, hogy minél több rendezvényt lehessen megvalósítani a településen. A polgármester ugyanakkor hozzátette: figyelembe kell venniük azt is, hogy Ózd környékén a gazdasági lehetőségek erősen korlátozottak, tehát semmilyen szempontból nem rugaszkodhatnak el a valóságtól. A Starmunka program keretében a tó környezetét is fejleszteni kívánják. Körbekerítik a területet, ezzel nagyobb védelmet tudnak majd biztosítani a látogatóknak és a környezetnek is.  Még ebben az esztendőben kialakítanak egy tó körüli sétautat, valamint elkészül az a terv is, ami a horgászati jog minél optimálisabb kihasználást teszi majd lehetővé. Bende György reméli, hogy a Putnoktól alig néhány kilométerre található falut a jövőben az eddigieknél is többen fedezik majd föl.

–ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!