Ózd hírei

2012.01.10. 13:07

Az ózdi sportszervező

Ózd - Az egész élete egybeforrt a sporttal. Több évtizeden keresztül aktív kézilabdázó volt.

Ózd - Az egész élete egybeforrt a sporttal. Több évtizeden keresztül aktív kézilabdázó volt.Pályafutásának nagy részét az Ózdi Kohász és az Ózdi KC csapatában töltötte, de megfordult Várpalotán, Fehérgyarmaton és Gyöngyösön is. Most pedig már több mint egy éve a Városi Sportcsarnok sportszervezőjeként ténykedik. Jakab Zsoltnak az a feladata, hogy élettel töltse meg az észak-borsodi város legnagyobb fedett létesítményét.

- Óriási kihívásként éltem meg, hogy az élettől megkaptam ezt a lehetőséget – fogalmazott Jakab Zsolt. – Mindig is szerettem volna kipróbálni magam ezen az oldalon is, nagyon szép és felelősségteljes feladatkört láthatok el.  Jó érzés, hogy aktívan tudok tenni a város sportéletéért, amely a nehéz anyagi helyzet ellenére még mindig nagyon széles skálán mozog.

Egy részt átépítenek

Az esztendő első hónapjában már dugig van a sportcsarnok, alig lehet időpontot találni egy-egy újabb eseménynek. Jakab Zsolt szerint a nagyobb volumenű, országos hírű mérkőzések és tornák megrendezéséhez komoly anyagi háttér kell, ám számos egyéb program lebonyolításához csupán akarat és munka szükséges.

- Nagyon sok elhivatott emberrel találkozom nap, mint nap. Azokkal, akik azért dolgoznak, hogy az ózdi sportélet továbbra is fennmaradjon – folytatta Jakab Zsolt. – Természetesen a sportcsarnokban mi is azt szeretnénk, ha a mozgásra mindenkinek helyet és lehetőséget tudnánk biztosítani. Ez a létesítmény egyébként folyamatos törődést igényel. Most például azon dolgozunk, hogy az egyik részét átalakítva nagyobb teret kapjunk, és a jövőben szélesebb spektrumon tudjuk kihasználni. Sokan egyébként azt sem tudják, hogy szállással is rendelkezünk, 16 fő elhelyezését kényelmesen meg tudjuk oldani.

Jakab Zsolt nem tett le arról, hogy a korábbi hagyományokat folytatva ismét válogatott rendezvényeket hozzanak Ózdra. Ehhez azonban – mint mondja – elő kell teremteni a szükséges anyagi háttért. Igény van rá, hiszen amikor a városban a férfi vagy a női kézilabda válogatott lépett pályára, mindig telt ház kísérte a nemzeti csapat fellépését.

Névjegy

Név: Jakab Zsolt

Foglalkozása: az ózdi sportintézmények sportszervezője

Családi állapot: nős, négy gyermek édesapja

Hobbija: kézilabda, főzés

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!