Ózd hírei

2011.05.11. 13:27

Ózdon és klasszikus gyorsokon

<p>Ózd - Az egri nyitófutam után az előttünk álló hétvégén Ózdon folytatódik az idei rallytúra bajnokság.</p>

Az észak-borsodi városban már kilencedik alkalommal találkoznak a legnépesebb szakág képviselői. A program a korábbi évekhez képest nagyjából változatlan. Szombaton a nap első felében az adminisztratív és a technikai átvételeket tarják meg, délután pedig a stadionban egy látványos körversennyel mutatkozik be az egész mezőny.
- Nagyon jól haladunk, már ami a szervezést illeti – tette hozzá Ádám Antal, a futam főszervezője. – Komoly az érdeklődés a verseny iránt, közel százharminc páros adta le a nevezési szándékát. Ebből is látszik, hogy a túrások nagyon szeretnek ezen a környéken autózni. Az is ritka, hogy ilyen prológot tartsunk ebben az osztályban, szombaton az ózdi stadionban valamennyi versenyautót láthatják az érdeklődők. Csökkenő rajtszám szerint, előbb a kisebb kocsik kezdenek, a végén pedig a top-autók foglalják el a salakot.

Vasárnap Királd és Sáta környékén már reggel hat órától lezárják a pályát, a gyorsasági szakaszok helyszínét innentől kezdve már csak gyalogosan lehet megközelíteni. Idén is lesz körgyors, ami a nézők számára tripla látványosságot ígér, hiszen van olyan terület, amelyen kilenc alkalommal haladnak el a versenyautók. Az első mért szakasz a sajvórákonyi temető utáni részről rajtol, a másik pedig a királdi híd alól kezdődik. A népes mezőnyben a szurkolók találkozhatnak idősebb és ifjabb Béres Józseffel is, akik ismét arra vállalkoztak, hogy látványos autózással emeljék a verseny színvonalát. A IX. Cyeb Ózd Ralin vasárnap összesen hat gyorsasági szakaszt rendeznek, ezután hirdetnek győztest. A bajnokság második futamának össztávja megközelíti a 140 kilométert, ebből több mint 60 km-t tesznek ki a gyorsasági szakaszok. 
- Marosréti Ervin -

A IX. Cyeb Ózd Rali programja

Május 14. (szombat)
Prológ – Városi Stadion, 16.00
(Belépő: 1000 forint, diák 500 forint, 12 év alatt szülői felügyelettel ingyenes).
Május 15. (vasárnap)
Gy1 – Ózd – Sáta 7:58 (az első autó rajtja)
Gy2 – Királd Körgyors 8:36
Gy3 – Ózd – Sáta 10.19
Gy4 – Királd Körgyors 10:42
Gy5 – Ózd – Sáta 12:25
Gy6 – Királd Körgyors 12:48
Pályazárás mindkét gyorsasági szakaszon 6:00-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!