Ózd hírei

2011.05.16. 16:28

Mitsubishis uralom Ózdon

<p>Ózd - Az észak-borsodi régióban megrendezett rallytúra futamot Nagy Mátyás és Nagy Tamás rendezte meg.</p>

Ózd legnagyobb érdeklődéssel kísért sporteseményét a múlt hét végén bonyolították le, immáron kilencedik alkalommal. A rallytúra bajnokság idei második futama az adminisztratív és a technikai átvételek után egy látványos körversennyel kezdődött. A stadion centerpályáján több ezer néző volt kíváncsi a prológra, ahol a benevezett százharminc páros mellett néhány betétfutamot is tartottak. A salakshow után nem sok idő maradt a pihenésre, hiszen vasárnap reggel két pályán kezdődött meg a IX Cyeb Ózd Rally érdemi része.
Ózd és Sáta között, valamint a királdi körön is látványos versenyt láthattak a kilátogató érdeklődők. Az élen késhegyre menő harcot vívott egymással Nagy Mátyás és Vincze Márton, végül kevesebb mint négy másodperc döntött Nagyék javára. A kettős először végzett abszolútban az élen az ózdi futamon.

Bajnokok akarnak lenni

- Kiválóan rendezett versenyen vagyunk túl – mondta Nagy Mátyás a célban. A túrások számára szokatlan körítés, hangulatos prológ és technikás gyorsasági szakaszok vártak ránk. A végére ugyan kicsit kiszámoltuk az üzemanyagot, de sikerült beérni. Az összetett értékelés szempontjából értékes pontokat szereztünk. Célunk, hogy megnyerjük az összetett bajnokságot, ezért vettünk új autót a szezon elején. Tavaly másodikként zártunk, most szeretnénk eggyel előrébb lépni.  
Komoly baleset nem történt az Ózd környéki versenypályákon, néhány látványos kicsúszás azonban színesítette a rallytúrások küzdelmét. Mindent egybevetve az összkép pozitív volt, a versenyzők és a nézők részéről is.

Libabőr tökszögnél

- Számomra az a legfontosabb, hogy a nálunk induló párosok és a rendezvényeinkre kilátogató nézők egyaránt elégedettek legyenek – fogalmazott Mészáros Iván, az RTE elnöke. – Ez Ózdon maximálisan teljesült. Rövid etapokkal, hagyományosan jó gyorsaságikon zajlott le az idei bajnokságunk második futama. A csúszás minimális volt, és amikor a tökszögi elágazásban megláttam azt a rengeteg embert libabőrös lett a karom. Ez pedig a legjobb érzés.
Dr. Ádám Antal főszervező is örömmel nyugtázta, hogy minden gördülékeny volt a hétvégén. A versenyzőktől és a nézőktől is egyaránt pozitív visszajelzéseket kapott. Mint hangsúlyozta: ezen a hétvégén Ózdról nem a problémák kapcsán beszéltek, hanem egy jó hangulatú autóverseny miatt.    
- ME - 

A IX. Cyeb Ózd Rally végeredménye

1. Nagy Mátyás, Nagy Tamás  (Mitsubishi Lancer EVO IX.) 31:43.8
2. Vincze Márton, Szedő Csaba (Mitsubishi Lancer EVO VI.) +3.9
3. Lovász Pál, Gulyás Kata  (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +41.9
4. Domonkos László, Horváth István (Mitsubishi Lancer EVO VI.) +51.1
5. Berényi László, Kovács Péter (Mitsubishis Lancer EVO IX.) +57.5
6. Bedő Imre, Áfra Gábor  (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +1:05.8

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!