Az Igazság órája

2023.10.21. 20:31

Aki a migrációt támogatja, az a terrorizmust támogatja (videó)

Amint megindul a szárazföldi támadás Gáza ellen, Európa nagyvárosaiban összeomlik a biztonsági helyzet.

MW

Rendőrök biztosítják a helyszínt az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában történt késelést követően 2023. október 13-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Michel Spingler

Nem véletlen, hogy még nem indult meg az izraeli szárazföldi támadás a gázai övezet ellen – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán. A központ geopolitikai elemzője kifejtette: 

a Hamasz brutális támadásának egyik célja a támadás kiprovokálása volt. 

A terrorszervezet valószínűleg jól előkészített védelemmel, csapdákkal várja a városban az izraeli hadsereget.

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója kifejtette: nagyon komplex a helyzet, a nemzetközi környezet, a várható válaszreakciók is befolyásolják, hogy Izrael mikor szánja el magát a szárazföldi támadásra. Szaúd-Arábia befagyasztotta a megbékélési tárgyalásokat a zsidó állammal, kiutasították az izraeli nagykövetet Marokkóból, Irán fenyegetőzik. Ugyanakkor amerikai anyahajók vonultak fel a térségben.

Abban a pillanatban, ahogy megindul a támadás, összeomlik a pattanásig feszült biztonsági helyzet Európa nagyvárosaiban a muzulmán hátterű bevándorlók miatt, a legyengített rendőri szervek nem fogják tudni ezt kezelni

– jelentette ki Koskovics Zoltán. Minél tovább tart az akció, annál nagyobb az esélye az eszkalációnak, és annak is, hogy a konfliktusba újabb országok avatkoznak be – hangsúlyozta.

Kovács Attila szerint nagy az esélye annak, hogy az Európai Unió ezt a válságot is benézi. Megtámadták Brüsszelben Várhelyi Olivér magyar biztost is azért, mert a terrorizmussal kapcsolatba hozható szervezetek támogatásának felfüggesztését javasolta. A képlet egyszerű: 

aki ma migráció ellenes, az a terrorizmus ellen van, aki a migrációt támogatja, az a terrorizmust támogatja. 

A legfontosabb a béke, a béke Európa határainál, a belső társadalmi nyugalom visszaállítása Európában és béke a Szentföldön is

 – hangsúlyozta az európai uniós kutatási igazgató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában