Illegális migráció

2023.08.05. 12:49

Magyarország nem lesz bevándorlóország!

Rétvári Bence szerint Brüsszel nem tett le arról a tervéről, hogy kötelező kvóták szerint ossza el az illegális bevándorlókat – idézi a Magyar Nemzet.

MW

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A Magyarország Kormánya facebook oldalon közzé tett videó szerint

Magyarország továbbra is elutasítja a brüsszeli migrációs terveket, elutasítjuk a kvótákat.

A bejegyzéshez csatolt videóban Rétvári Bence a Belügyminisztérium miniszterhelyettese azt is elmondta, szinte példátlan, hogy az Európai Unióban még a nyár folyamán, a nyári időszakban is havi szinten újabb és újabb egyeztetéseket tartanak azért, hogy minél hamarabb végső döntést hozzanak a kötelező kvóták szerinti elosztás kérdésében.

Jól látjuk, hogy hónapról hónapra újabb és újabb, radikálisabbnál radikálisabb, migránspártinál migránspártibb változatai kerülnek elő a kötelező kvótáknak, amelyeknek egy része már azt is tartalmazza, hogy bizonyos esetekben, amikor veszélyhelyzetet hirdet Brüsszel, már az a lehetőség is megszűnne, hogy a tagállamok az illegális migránsok befogadása helyett egy pénzbüntetés vállalásával próbálják megvédeni a saját országukat

 – hívta fel a figyelmet Rétvári Bence miniszterhelyettes, aki kiemelte

a migránsgettók létrehozásának veszélyét is.

Példaként megemlítette a franciaországi lázadásokat, melynek kapcsán fontosnak érezte megerősíteni: „Mi sohasem fogjuk hagyni, hogy az országunkkal ezt tegyék, ezért utasítjuk el a kvótákat” – emelte ki Rétvári Bence. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában