LMBTQ-propaganda

2023.07.20. 11:34

Belpolitikai botrányt okozott a Budapest Pride Szlovákiában

A legutóbbi Budapest Pride-ot 31 nagykövetség, köztük a szlovák is támogatta – írja a Hlavné správy szlovák lap.

MW

A 28. Budapest Pride résztvevői vonulnak az Andrássy úton 2023. július 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Nemcsak, hogy a nagykövetség épületére kitűzték a szivárványos zászlót, Pavol Hamzík, Szlovákia magyarországi nagykövete is aláírásával látta el a nagykövetségek támogató állásfoglalását – írja a Mandiner.

Marián Kéry (Smer SD párt) további elfogadhatatlan progresszív nyomást lát ebben: 

A Szlovák Köztársaság magyarországi nagykövete, Pavel Hamzík biztosan aggódik az LMBTQI+ közösség magyarországi támogatásának helyzete miatt. Bár, különösen azzal, hogy Magyarország lehetővé teszi a bejegyzett élettársi kapcsolatot a homoszexuális párok számára, liberálisabb, mint Szlovákia. Éppen ezért a nagykövet úr, minket, mint Szlovákiát az aláírással csatlakoztatott több ország magyarországi nagykövetségének közös üzenetéhez és támogató nyilatkozatához a múlt hétvégén megrendezett budapesti szivárvány fesztiválhoz. Jól olvassák, az aláírással egész Szlovákiát adta hozzá valamihez, aminek nálunk nincs támogatottsága. Miközben a nagykövet úr elfelejtette, hogy a nagykövetség nem az ő »vállalata«. A nagykövet a mi országunkat képviseli. És ezzel együtt a mi értékeinket is képviselnie kellene

 – fogalmaz Kéry.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában