Járvány

2021.03.12. 07:01

Újabb baloldali hergelés a keleti vakcinák ellen

Nagykanizsán is megpróbálja aláásni a keleti vakcinák iránti bizalmat a balliberális oldal, a helyi közélet több szereplője is a kínai oltóanyag ellen igyekszik hangolni a közvéleményt. Miskolcon ezúttal az egészségügyi bizottság alelnöke hergelte az embereket a keleti vakcina ellen.

Pécs és Miskolc után Nagykanizsán is többen beszálltak a keleti vakcinák elleni kampányba, élükön a Horváth Jácint fémjelezte DK-val – írja a Magyar Nemzet.

A közelmúltban jelent meg az Európai Magyarok, a DK digitális kiadványának februári helyi száma, amelyben oldalakon keresztül kritizálják a kínai vakcinát. Az egyik írás arról szól, hogy

gyurcsányista polgármesterek levelet írtak Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének, hogy a településeikre csak olyan vakcinákat küldjenek, amelyeket engedélyezett az európai gyógyszerhatóság.

Jelezték, a kínai vakcinát nem tartják biztonságosnak. Egy másik anyagban tovább uszítanak a keleti oltóanyag ellen, az írásnak már a címe is manipulatív: „Még a fideszesek sem bíznak a kínai vakcinában.”

Szintén februárban Berta Krisztián jobbikos önkormányzati képviselő írt levelet Balogh László nagykanizsai kormánypárti polgármesternek, amiben kifejtette: azok a vakcinák (így a kínai) elfogadhatatlanok, amelyeket az Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA), illetve az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) nem engedélyezett. Azt írta, hogy ha valakit ilyen vakcinával oltanak be, az nettó emberkísérlet.

Schauta Marcell (Momentum) önkormányzati képviselő is, akinek szakmája állatorvos,

megosztott a Facebook-oldalán olyan cikket, amely a kínai vakcina ellen szólt. Megdöbbentő címlappal jelent meg február végén az önkormányzati Kanizsa Újság is, a főszöveg az, hogy „Covid–19: az oltás segíthet(?)”.

Ezzel lényegében azt is megkérdőjelezik, hogy bármilyen oltás védelmet jelenthet a vírus és szövődményei ellen. Az újságot kiadó Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője Tar Mihály, aki a baloldali többség jóvoltából került a cég élére.

Közben Bartha György önkormányzati képviselő után újabb balliberális politikus uszított Miskolcon a keleti vakcinák ellen.

Erdei Sándor, művésznevén Rokker Zsolti, az egészségügyi bizottság alelnöke egyik Facebook-bejegyzésében például a kormányfő oltásával kapcsolatban azt írta:

„Orbán Viktor is a kínai vakcinát kapta papíron, bár én nem vagyok abban biztos, hogy kockára tennék a fényes tekintetű vezető egészségét egy nem bevizsgált vakcinával.”

A témában tegnap tartott sajtótájékoztatón Hollósy András, a miskolci Fidesz–KDNP-frakció szóvivője felszólította a balliberális politikust, hogy kérjen bocsánatot a miskolciaktól, mert miközben emberfeletti küzdelem folyik a kórházakban, addig a humorista-celeb oltásellenes hangulatot kelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában