Nagyvilág

2010.08.22. 07:41

Tömeges alkoholmérgezés Bangladesben

<p>Már legalább 10 ember vesztette életét Bangladesben, miután házi készítésű rizsbort ittak - közölte szombaton a helyi rendőrség. Sokan nem mernek orvoshoz menni, mert az ázsiai országban tilos a vendéglátóipari egységeken kívüli alkoholfogyasztás.</p>

A bangladesi rendőrség közlése szerint főként vidéki földművesek az áldoztai a tömeges alkoholmérgezésnek, amelyben már legalább tízen haltak meg. A helyiek házi készítésű rizsbort ittak, és rögtön utána megbetegedtek - mondta Shakhawat Hossain rendőrfőnök az AFP hírügynökségnek hozzátéve, hogy az áldozatok között egy nő is van.

A hatóságok úgy tudják, hogy eddig négy ember került kórházba, de a feltételezések szerint jóval több lehet a mérgezettek száma. Sokan nem mernek orvosi segítséget kérni, mert a főként muszlomok lakta országban tilos alkoholt árusítani és fogyasztani a kijelölt bárokon kívül. A tömeges alkoholmérgezés ügyében már letartóztattak egy férfit, akit a szesz árusításával vádolnak, ugyanakkor további gyanúsítottakat is keresnek - közölték a bangladesi rendőrök.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!