Friss hírek

2008.09.28. 15:28

Az MSZP és az SZDSZ is üdvözli a politikai tájékoztatás "akadálymentesítését"

<p>Az MSZP és az SZDSZ is üdvözli, és helyesnek tartja a Fidesz-KDNP frakció kezdeményezését, hogy a jövőben jelnyelvi tolmács is lesz a fontosabb sajtótájékoztatóikon. Emellett a tájékoztatókon rögzített felvételeket feliratozva teszik fel az ellenzéki pártok honlapjaira, hogy a siketek és nagyothallók is érthessék, miről beszéltek a politikusok.</p>

Vidorné Szabó Györgyi, az MSZP országgyűlési képviselője, az ifjúsági, szociális és családügyi bizottságának alelnöke a Független Hírügynökség érdeklődésére elmondta: a szocialista párt elkötelezett a siketek és nagyothallók ügyének támogatásában. Vidorné reményét fejezte ki, hogy a jövőben az országgyűlés elé kerülő akadálymentesítést szolgáló törvényjavaslatokat az ellenzéki pártok támogatni fogják. Arról, hogy az MSZP tervez-e a Fidesz-KDNP kezdeményezéséhez hasonlót, nem tudott nyilatkozni.
Béki Gabriella, az SZDSZ szociálpolitikai kabinetjének elnöke, országgyűlési képviselő közölte: követendőnek, és helyesnek tartja az ellenzéki pártok kezdeményezését. Hozzátette: javasolni fogja a párt következő ügyvivői értekezletén hasonló bevezetését, ami hozzájárulhat a siketek és nagyothallók politikai tájékozottságához.

Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője vasárnap, a a Hallássérültek Világnapja alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Budapesten bejelentette: a jövőben jelnyelvi tolmács is lesz a fontosabb sajtótájékoztatóikon, emellett a tájékoztatókon rögzített felvételeket feliratozva teszik fel az ellenzéki párt honlapjára, hogy a siketek és nagyothallók is érthessék, miről beszéltek a politikusok.

Soltész Miklós beszélt még arról: a Fidesz és a KDNP támogatni fogja azt a készülő javaslatot, amely szerint a jelnyelv is legyen itthon hivatalos nyelv. A képviselő azt kérte a többi párttól: ismerjék el ők is, hogy a jelnyelvnek létjogosultsága van. Soltész Miklós vasárnapi sajtótájékoztatóját már jelnyelvi tolmács segítségével tartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!