Nyíregyháza hírei

2011.05.16. 21:51

Nem iskolabezárásokat ígért a kampányban a Fidesz - emlékeztetnek a nyíregyháziak

<p>Nyíregyháza - Petíciót nyújtanak be a bezárásra ítélt három nyíregyházi iskola érintettjei az önkormányzatnak, csendes tüntetést szerveznek a városháza elé, a közgyűlési szavazásra pedig ahányan csak tudnak, elmennek.</p>

A gyerekek osztályai egyenként keresik fel a város önkormányzati képviselőit, hogy meggyőzzék őket: ne zárják be a külterületi iskolákat - így döntöttek hétfőn este a Herman Ottó Általános Iskola udvarán rendezett fórum résztvevői. A találkozón mintegy ötszázan vettek részt, és azért gyűltek össze, hogy tiltakozzanak a tervezett iskolabezárások ellen. Többen elmondták: a FIDESZ nem ezt ígérte a választási kampányban, hanem azt, hogy a peremkerületeket fejleszteni fogják, a külterületi iskolák működéséhez mindent megadnak.

Mint arról beszámoltunk, három iskola bezárását tervezi a jövő tanévtől a nyíregyházi önkormányzat. A Fidesz-KDNP többségű önkormányzat megrendelésére egy monori cég végezte el az intézményrendszer átvilágítását, a pedagógusok szerint a szakmai szempontok nem, csak a gazdaságiak voltak érdekesek. A hétfő esti fórumon a szülők, a helyi lakosok, Borbély Györgyné az orosi Herman Ottó tagiskola és Czomba György, a malomkerti Benczúr Gyula Általános Iskola igazgatója érvelt az iskolák fennmaradása mellett. A gyerekek fogalmazásaikat helyezték el az orosi intézmény aulájában. Volt, aki azt írta:"nem voltunk elég jók, nem voltunk elég okosak? Akkor majd jobbak és okosabbak leszünk."

 

"Ha Oros levált volna, most nem tart itt"


Évek óta fenyegeti az iskolát a bezárás réme, és most betette ide a lábát - így fogalmazott Tirpák György, Oros városrész Fidesz-KDNP színekben bejutott önkormányzati képviselője, aki kijelentette: bármikor hajlandó lemondani mandátumáról, ha olyan döntés születik, amellyel nem tud azonosulni, ha az ellentétes a Fidesz-központban elfogadott elvekkel, a választási kampányígéretekkel, és ellentétes azokkal az ígéretekkel, amelyeket Kovács Ferenc megválasztott polgármester még a kampányában megfogalmazott. Ahogy magát nevezte, ő a "rebellis Oros rebellis képviselője". Emlékeztetett arra: ha 4 éve többen támogatták volna Oros leválását Nyíregyházáról, akkor most nem tartanának itt.

Többen kifogásolták, hogy hiába hívták - köztük személyesen Tirpák György is -, nem jött el a hétfői fórumra se a polgármester, Kovács Ferenc, sem az oktatásért felelős alpolgármester, Halkóné Rudolf Éva, helyette keddre hirdettek fórumot, miközben akkor már a másik két érintett iskolába hívták össze a szülőket.
- Független Hírügynökség -

 

Iskolabezárás: szakmai szempontok nem, csak a kihasználtság számít?

Nyíregyháza - Plakátokat ragasztanak, aláírásokat gyűjtenek a gyerekek Nyíregyházán iskoláik megmaradása érdekében. A szabolcsi megyeszékhely fideszes városvezetése három intézmény bezárását tervezi a következő tanévben: az orosi, a sóstóhegyi és a malomkerti iskoláét. A három iskolába összesen közel 700 gyerek jár.

Nyíregyháza-Sóstóhegyen bezárhat az "öko-suli" - 200 gyerek ingázhat a belvárosba

 Nyíregyháza - Plakátokat ragasztanak, aláírásokat gyűjtenek a gyerekek Nyíregyházán iskoláik megmaradása érdekében. A szabolcsi megyeszékhely fideszes városvezetése három intézmény bezárását tervezi a következő tanévben: az orosi, a sóstóhegyi és a malomkerti iskoláét. A tervezett lépés közel 700 gyereket érint.


Fórum a százéves orosi Herman Ottó Tagiskola megmentéséért

Nyíregyháza-Oros - A hétfőn este 6 órára, az iskola udvarára meghirdetett fórumot a 100 éves iskola megmentéséért szervezték. Többek között azokra a kérdésekre várnak, várnának választ az illetékesektől, hogy van-e olyan iskola Nyíregyházán, amelyik be tud fogadni csaknem 200 gyereket, vagy szétszórják az orosiakat, „mint faleveleket a szél”?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!