Nyíracsád hírei

2011.04.22. 10:28

Hét főbűn stencilen Nyíracsádon

<p>Nyíracsád – Április 19-én délután Szarvák Antal kollázs és stencil technikával készült képeiből nyílt kiállítás a nyíracsádi Malom Galériában.</p>

A megnyitó népes közönségét Sándor Edit művelődési ház igazgató köszöntötte, majd Kiss József helyi festőművész méltatta az alkotásokat. A harmincas évei elején járó, Nyíracsádon élő Szarvák Antalt több mint egy évtizede ejtette rabul a képzőművészet. Palettája széles és színes: foglalkozott grafikával, festészettel, nagy sikert arattak mozaik-képei, karikatúrái és gyermekkönyv illusztrációi.
- Az utóbbi években kollázs és stencil technikával készült képeit átszövi a humor, látja és láttatja a hétköznapok fonákságait. Megmutatja az élet különböző területén tapasztalható visszaéléseket, az emberi gyarlóságot sokszor torz gondolatok jelenítik meg, emelik ki, teszik még láthatóbbá – hangzott el a megnyitón, mely után Szarvák Antal tartott rövid tárlatvezetést a jelenlévő érdeklődő közönségnek.
- K. Z. E. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!