Sikert aratott az Őszi pillanat a versenyen

Stefán Dávid János tanárával, Berecki Zitával
Stefán Dávid János tanárával, Berecki Zitával - © Fotó: Magánarchívum
Nyékládháza – Harmadik helyezést ért el Stefán Dávid János, a Reményi Ede Zenei AMI Nyékládházi Tagintézményének növendéke Őszi pillanat című kompozíciójával egy rangos zenei megmérettetésen.

A Szokolay Sándor Alapítvány zeneszerző pályázatot hirdetett ugyanis fiatalok számára, melyre három korcsoportban nevezhettek hazai és határon túli zeneoktatási intézmények diákjai és felsőfokú zenei képzésben részt vevő hallgatók. A verseny mottója Szokolay Sándor hitvallása volt: a zene szép, tiszta és igaz legyen.

Ennek szellemiségében várták a korosztályonként eltérő időtartamú és előadói apparátusú pályaműveket, amelyeket öt tagból álló szakmai zsűri bírált el. Ezen megmérettetésen érte el a kiemelkedő eredményt a nyékládházi növendék.

Dávid maga talált rá a felhívásra, nagyon megörült neki, remek lehetőséget látott benne, és felkészítő tanárával, Berecki Zitával úgy döntöttek, mindenképpen elindul a versenyen.

Lelkes alkotómunka

A pályamű beadását szorgos felkészülés, lelkes alkotómunka előzte meg, amely meghozta méltó gyümölcsét: Szokolay Orsolyának, a zeneszerző lányának pozitív, segítőkész tájékoztatásai, az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás életre szóló élményt nyújtottak növendéknek, felkészítő pedagógusnak, hozzátartozóknak egyaránt.

A nyertes alkotások bemutatása december 9-én Budapesten, a Vigadó dísztermében lesz a Szokolay emlékhangverseny keretében.

– ÉM –Nyékládháza.
BOON.HU


hirdetés