Nyékládháza hírei

2017.09.25. 18:00

A bab volt az ősz íze Nyékládházán

Nyékládháza - Babnappal ünnepelte az idén Nyékládháza közössége az ősz beköszöntét.

Nyékládháza - Babnappal ünnepelte az idén Nyékládháza közössége az ősz beköszöntét.

Az ősz ízei című hagyományos rendezvényen az időjárás sem fogott ki – a sok eső ellenére is népszerű volt a program. A hagyományok szerint az idén is volt egy központi íze a napnak, ezúttal a bab. Kóstolhattak a kilátogatók ebből és más finom őszi zöldségből készült ételeket, amilyen például az Idősek Klubja tócs­nija.

A program házigazdája hagyományosan a Búzavirág Nyugdíjasklub volt. A nagy szeretettel készülődő klub az idén is meglepte az érdeklődőket finom süteményeivel és városszerte híres, jellegzetesen őszi ételével, a nagyik csalamádéjával. Az ízek kavalkádjának része volt az Őszirózsa Nyugdíjasklub süteményadagja is.

Fotó: Ádám János

Surmann Antal alpolgármester megnyitóbeszédében arról szólt az érdeklődőknek, hogy a város önkormányzata mindent megtesz azért, hogy a közösség jól érezze magát a lakóhelyén, és mind többen válasszák életterüknek ezt a dinamikusan fejlődő kisvárost. Ezért is üdvözölte, hogy a rossz idő ellenére is ilyen sokak döntöttek hétvégi program gyanánt a babnap mellett.

Hamburgerevő-verseny

Minden korosztály találhatott a maga kedvére való „őszi ízt”, a Tehéntánc zenekar megadta az alaphangulatot. A sok kisgyermekes család kézműves foglalkozásokkal, kicsiknek szóló önvédelmi bemutatóval, gyerekfellépők műsorával szórakozhatott. A felnőtteket egyebek közt pálinkaminősítő- és hamburgerevő-verseny, illetve az egyre nagyobb sikereket elért Ifjúsági Fúvós Zenekar koncertje várta. A Tirol boys nevű helyi formáció igazán csattanós táncprodukcióval zárta az eseménydús napot. A program hangulata szerint vidáman kezdődik tehát az új évszak Nyékládházán, amit több helyi lakos és vállalkozó önzetlen támogatása is megalapozott.

- ÉM-NSZR -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!