Sport

2013.10.17. 12:36

MVSC: A "nem úgy haladó" vendége

Csütörtökön 18 órától Békéscsabán szerepel az Albrecht-MVSC-MVSI csapata a női röplabda NB I-ben.

Csütörtökön 18 órától Békéscsabán szerepel az Albrecht-MVSC-MVSI csapata a női röplabda NB I-ben.Miután a miskolci zöld-fehérek keretében nagyon sok a fiatal játékos, adódott a kérdés Toma Sándorhoz, a Csokonai útiak edzőjéhez: nem okoz problémát hétköznap kiállni, miközben több száz kilométert is utazni kell?

– Nyolc röplabdázót kértem ki erre a napra az iskolájukból – avatott be a részletekbe a szakvezető. – Ez összesen hat középfokú oktatási intézményt takar, melyeknek az igazgatóival korábban leegyeztettük mindezt. Régóta jó kapcsolatban vagyok én is és a klub is ezen iskolákkal, természetes, hogy a kikérőkkel visszaélni nem lehet. Szeretném megköszönni az intézményvezetők segítségét, a korrekt együttműködést, amely mindkét fél érdeke, hiszen a lányok, azt hiszem, azzal, hogy röplabdáznak, emelik az intézmény nívóját.

Az előző bajnoki fordulóban az Albrecht 3:0-ra kikapott a Vasas otthonában, a viharsarkiak pedig ugyanilyen arányban veszítettek a Fatum-Nyírsuli vendégeként.

– A budapestieknél, akik a MEVZA-ban, a Közép-Európa Ligában is indulnak, több utánpótlás, valamint felnőtt válogatott játékos is található, vagyis maga a vereség kalkulálható volt – mondta Toma Sándor. – Nagyon határozottan röplabdáztak, egy pillanatra sem adták ki a kezükből a kezdeményezést. Nyíregyházán szoros szetteket vívott a Békéscsaba, amely nagy sorozatban van, hiszen tíz nap alatt öt mérkőzésen kell pályára lépniük. Ebből kettőt letudtak, ugyanis a Fatum után kedden Kaposváron Magyar Kupa találkozón szerepeltek, amelyet 3:0-ra hoztak.

Ponterős légiós

Mégis mi várható a miskolciak részéről a ma esti fellépésen?

– A Csaba eddig nem úgy haladt a bajnokságban, miként azt előzetesen gondolták – folytatta Toma Sándor. – Igaz, volt némi gondjuk szerb légiósuk játékengedélyével, aki azonban most már a rendelkezésükre áll és például Nyíregyházán is megmutatta, hogy szélen rendkívül ponterős. A vereségek, érthető módon, némileg megfogták őket fejben, viszont a kaposvári kupasiker lélektanilag a legjobbkor jött számukra. Stabil a mezőnymunkájuk, s kontratámadások révén eredményesek. Szeretném, ha nyitásfogadásunk elérné a megfelelő szintet, illetve mi úgy tudjuk megtörni a játékukat, ha szervák terén leszünk okosak, taktikusak.

Az MVSC-nél Szabó Helga lesz az egyetlen hiányzó, ugyanis kezdődő porckorongsérv miatt kezelésekre jár.

ÉM-MI


A női röplabda NB I állása

1. Újpesti TE 5 2 2 1 – – – 15:4 14

2. Fatum-Nyírsuli 6 4 – – 1 1 – 15:6 13

3. Vasas Óbuda 4 2 2 – – – – 12:2 12

4. 1. MCM-Diamant Kaposvár 5 3 – 1 1 – – 14:5 12

5. Aluprof-TF-Budapest 4 3 – – – – 1 9:3 9

6. Junior válogatott 3 1 1 1 – – – 9:3 8

7. MTK-Budapest 4 2 – – 1 1 – 9:6 7

8. Albrecht-MVSC-MVSI 5 1 – 1 – – 3 6:11 5

9. Békéscsabai RSE 4 1 – – – 1 2 4:9 3

10. Palota RSC 6 1 – – – 1 4 4:15 3

11. Veszprémi ESC 6 – – – 1 – 5 2:18 1

12. Vasi Sport Akadémia 6 – – – – 1 5 1:18 0


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!