Nőknek

2012.09.20. 08:44

A csodálatos előjáték titka

Az előjáték a szexuális aktus része, amely főként a nők számára fontos, akiket nehezebb felizgatni, mint a férfiakat. Ha az előjáték kimarad, a nők gyakran képtelenek elérni az orgazmust.

Az előjáték a szexuális aktus része, amely főként a nők számára fontos, akiket nehezebb felizgatni, mint a férfiakat. Ha az előjáték kimarad, a nők gyakran képtelenek elérni az orgazmust.

Az előjáték szerepe

Az előjáték szerepe az, hogy kellően felizgassa a partnereket. Míg a férfiak viszonylak könnyen „beindulnak”, és a merevedés pár másodperc alatt beáll, a nőknél az izgalmi állapot a hüvely nedvesedését váltja ki. Ha azonban a hüvely nem elég nedves, az behatoláskor kellemetlen érzést, fájdalmat, vagy sérüléseket okozhat. Az előjáték kölcsönös bizalmat és intimitást teremt a partnerek között, hiszen az a célja, hogy növelje a vágyat és ellazítson az aktus előtt. Az előjáték segítségével a partnerek olyan dolgokat próbálhatnak ki, amelyeket egyébként nem mernének, valóra válthatják a fantáziáikat.

Az előjáték azokból a „szerelmi játékokból” áll, amelyek megelőzik a tulajdonképpeni szexuális aktust. Ennek a szakasznak nagyon fontos szerepe van abban, hogy mindkét fél teljes mértékben élvezni tudja az aktust. A kölcsönös simogatás és a csókolózás a jó előjáték szerves része, ezekre különösen érdemes odafigyelni. Egy gyengéd érintés, egy pár kedves szó, amit a kedvesed fülébe suttogsz, mind-mind növeli a vágyat.

A csodálatos előjáték titka az, hogy mind az öt érzékszervünket meg kell mozgatnia. Egyesek szerint az előjáték azzal kezdődik, hogy a partnerek egymásra néznek, kedvesen, vagy éppen kihívóan. Azt pedig mindenki tudja, hogy a hangok nagyon szexisek lehetnek. És melyik a legnagyobb kiterjedésű, izgatható testrész? Hát persze, hogy a bőr. A tapintás nagyon fontos, nagyon izgató, a nyelvet pedig nemcsak beszédre lehet használni…Miből áll az előjáték?

Használd a nyelved és az ujjaidat, hogy apró oda-vissza mozdulatokat tegyél, amelyek egyre intimebbek és egyre izgatóbbak lesznek. Frissítsd fel a leheleted szájvízzel, fogmosással vagy mentolos drazsékkal, hogy a csókjaid igazán izgatóak legyenek.

Sokan szeretik a csikló vagy a pénisz szájjal való izgatását. A nők érzékenyebbek a szagokra, mint a férfiak, úgyhogy inkább zuhanyozz le! Használd a népszerű illatokat. A levendula vagy a sütőtök illata növelik a férfiak szexuális vágyát, tehát a nemi szervekhez több vér áramlik. A nőket inkább a bonbon vagy az uborka illata izgatja fel.

Az ötvenes években Alfred Kinsey közvélemény-kutatást végzett. A kutatás során kiderült, hogy a legnépszerűbb előjátékok a következők: a csók (99,4%), a mellek simogatása (98%), a női nemi szerv kézzel való izgatása (95%), a mellek szájjal való izgatása (93%), a férfi nemi szervek kézzel való izgatása (91%), a franciacsók (87%), orális szex – férfiak (54%), orális szex – nők (49%).

Arról, hogy meddig tart az előjáték, a felmérésből a következő derült ki: a megkérdezett párok 11%-ánál 3 percig, 36%-ánál 4-10 percig, 31%-nál pedig 11-20 percig tart, és csak a párok 22%-ánál haladja meg a 30 percet.

Ne feledkezz meg hát az előjáték izgató hatásáról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!