Friss hírek

2009.03.27. 15:14

Fesztiválkatlan Tokajban uniós forrásból

<p>Éves szinten legkevesebb 150 ezer látogatót várnak 2015-re a Tokajban az 1,7 milliárd forintos európai uniós támogatással megépülő Fesztiválkatlanba. A városközponthoz és a Bodroghoz egyaránt közel fekvő, külszíni bányakatlanban épülő kulturális létesítmény többek között közel 2500 fős befogadó képességű nagyszínházzal és 860 négyzetméteres kiállítótérrel nyitja meg kapuit - a tervek szerint 2011 tavaszán. A projekt támogatási szerződését pénteken írták alá Tokajban.</p>

Az összesen 2 milliárd forintos beruházással a használaton kívüli, külszíni bányakatlanban kialakítandó rendezvényközpont kínálta programok illeszkednek majd a borkultúra és a világörökség természetes imázsához. A csaknem 2500 néző befogadására képes nagyszínház, a hozzá kapcsolódó kiállítási és rendezvénytér a kiszolgáló létesítményekkel együtt közvetlenül 10-15, közvetve azonban csaknem 100 új munkahely megteremtéséhez járul hozzá a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!