Friss hírek

2010.03.02. 11:28

Huszonnyolcan egy kisbuszban

<p>Egy kilenc fõs kisbuszba zsúfolódva huszonnyolcan szöktek át a zöldhatáron keddre virradó éjjel Bácsszentgyörgy közelében. Az illegális határátlépõk betemették a határon lévõ mûszaki árkot, hogy át tudjanak hajtani rajta a kocsival. A járõrök Garán igazoltatták az autót, így buktak le - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemissza Eleonóra a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.</p>

A kisbuszban 5 család utazott, 11 felnõtt és 17 gyerek. Azt mondták a rendõröknek, hogy Bácsszentgyörgy közelében lépték át a zöldhatárt, úgy, hogy az ott lévõ 60 centi széles és 60 centi mély árkot betemették, hogy azon az autójuk át tudjon hajtani. Garán igazoltatták az autót a járõrök és kiderült, hogy a benne utazó emberek közül mindenki régi tipusú szerb útlevéllel és személyigazolvánnyal indult el - ez azt jelenti, hogy csak vízummal léphetnének az Unió területére (az új típusúhoz nem kell vízum - szerk.).

Az elfogott embereket a hercegszántói határrendészeti kirendeltségre szállították, ahol jelenleg is kihallgatják õket, így még nem lehet tudni, hogy kérnek-e menekült státuszt, mert akkor a békéscsabai befogadó állomásra szállítják õket, vagy ha nem, akkor visszatoloncolják a csoportot Szerbiába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!