Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.18. 12:05

Nyíregyháza a győztesek között

<p>Nyíregyháza - A kormány szerdai ülésén döntött hat megyei jogú város belvárosának rehabilitációjára vonatkozó uniós nagyprojekt támogatásáról – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a kormányülést követően.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/nyiregyhaza-a-gyoztesek-kozott/cn/szon-news-km_01-20080918-115816">Az Integrált Városfejlesztési Stratégiáról eddig megjelent: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Molnár Csaba elmondta: a kabinet négy dunántúli – Győr, Sopron, Szombathely és Kaposvár – , valamint két tiszántúli – Debrecen és Nyíregyháza – város pályázatát támogatta. A mostani döntés értelmében a települések összesen 7 milliárd forintnyi forráshoz juthatnak hozzá, a településeknek 4 milliárd forintos önrésszel kell hozzájárulniuk a beruházásokhoz.

A most elfogadott javaslat szerint Győrött a Széchenyi teret és környékét fejlesztik. Sopronban a város jelképének számító Tűztorony szépülhet meg, Szombathelyen és Kaposváron pedig a városközpontot korszerűsítik. Debrecenben a belváros rehabilitációjára fordíthatják a kapott támogatást, míg Nyíregyházán a belvárosi terek funkcióbővítő fejlesztését végezhetik el.

TERVEZETT FEJLESZTÉSEK NYÍREGYHÁZÁN

Kapcsolódó cikkek:

- Száraz Ancsa -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!