Labdarúgás

2024.01.31. 12:05

Bombaformába került Marco Rossi kiszemeltje

Pikáns helyzet állt elő: Sammie Szmodics szinte biztosan ott lesz a tavaszi magyar–ír válogatott meccsen, csak jelenleg még nem tudni, hogy melyik csapat mezét ölti majd magára. Marco Rossi állítólagos kiszemeltje a nagyapja származása révén lehetne magyar válogatott, és a teljesítménye is megvan hozzá – írja a Magyar Nemzet. Szmodics bombaformában futballozik, már 21 gólja van az idényben, hétfőn az FA-kupában is duplával segítette a Blackburn Roverst.

MW

A magyar válogatott tagjaként éppen Írország ellen debütálhat a magyar felmenőkkel rendelkező ír játékos

Forrás: Blackburn Rovers / Facebook

Fotó: Craig Galloway

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott mely ellenfelekkel mérkőzik meg a tavasszal. Marco Rossi csapata Írország ellen is pályára lép, ami különösen Sammie Szmodics helyzete miatt pikáns.

 Mint arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, az ír sajtó szerint Rossi állítólag szemet vetett a nagyapja révén a magyar válogatottságra is jogosult 28 éves támadó középpályásra, aki korábban volt már az ír nemzeti csapat keretének a tagja, de sérülés miatt a bemutatkozása elmaradt. 

Így Szmodics most alighanem fontos döntés előtt áll: kitart az írek mellett, vagy a velük ellentétben Eb-szereplő magyar válogatotthoz csatlakozik.

Hogy a kettő közül valamelyik csapatban ott lesz a tavaszi egymás elleni meccsen, az szinte biztos, hiszen Szmodics élete formájában futballozik, ami alapján a magyar és az ír válogatottban is stabil helye lehetne. 

Az angol másodosztályban jelenleg a 18. helyen álló, szebb napokat is látott, 1995-ben Alan Shearer vezérletével Premier League-bajnok Blackburn Rovers legfontosabb játékosa: 16 találattal vezeti a Championship góllövőlistáját.

Az idény összes tétmeccsét figyelembe véve Szmodics 29 mérkőzésen 21 gólt és három gólpasszt jegyez, legutóbb hétfőn duplázott a Wrexham ellen 4-1-re megnyert FA-kupa-találkozón, így a Blackburn már bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a Newcastle United lesz majd az ellenfele.

Szmodics edzője a Blackburnnél a dánok korábbi csatárlegendája, Jon Dahl Tomasson, aki főleg a Feyenoord és az AC Milan színeiben alkotott maradandót, az előbbivel UEFA-kupát, az utóbbival Bajnokok Ligáját nyert.

Nemet mondott az Arsenal csábítására 

A támadóról még a magyar válogatott érdeklődésének a híre előtt, decemberben közölt nagyobb cikket a Daily Mail, amely az angol futball egyik legnagyobb meg nem énekelt hősének nevezte őt. Kiderült, hogy Szmodicsot 11 és 15 éves kora között az Arsenal rendszeresen hívta, de nem akart odaigazolni, inkább maradt a Colchesternél.

A családom és én is a legnagyobb Colchester-szurkolók közé tartoztunk, csakis arra vágytam, hogy ott játsszak

 – árulta el Szmodics. 

Visszanézve talán furán hangzik, de ki tudja, mi lett volna velem, ha az Arsenalba megyek. Talán nem is futballoznék már. Apám azért sem akart odavinni, mert az Arsenal már a fiatalok között is tele volt tengerentúli játékosokkal, a Colchesternél emiatt nem kellett aggódnunk, és egyre közelebb kerültem a felnőttcsapathoz, voltam szurkoló, labdaszedő, akadémista és így tovább.

A nagy álom a Premier League 

Szmodics elmondta, a legnagyobb célja, hogy eljusson a Premier League-be. 

Ha ezt a Blackburnnel érném el, az csodálatos lenne

 – jelentette ki. 

Szeretek az edzővel dolgozni és Észak-Angliában élni. Keményen dolgoztam a csapatért, amely megjutalmazott engem.

Utóbbi mondatával arra utalt, hogy tavaly új szerződést kapott a Blackburntől, amely már 2026-ig köti a klubhoz. Hamarosan az is kiderül, hogy válogatott szinten hová kötelezi el magát a karrierje végéig.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában