ikonikus

2021.03.10. 16:20

Pelé nevét viseli a világ egyik leghíresebb stadionja

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelé tiszteletére átnevezték a brazilok legendás stadionját, a Maracanát.

RIO DE JANEIRO - RJ - 22/11/2014 - BRASILEIRO B 2014/ VASCO X ICASA, torcida do vasco durante partida do Campeonato Brasileiro B no Maracana. Foto: Pedro Martins/AGIF (Photo by PEDRO MARTINS / AGIF / AGIF via AFP)

Forrás: AFP / AGIF

Fotó: Pedro Martins

A Rio de Janeiro-i önkormányzat kedden szavazta meg, hogy a 80 éves klasszis nevét viselje a sportág egyik ikonikus helyszíne, amelyet mostantól Edson Arantes do Nascimento – Rei Pelé, azaz Pelé király Stadionnak hívnak.

Pelé számos emlékezetes mérkőzést játszott a Maracanában,

a Santos színeiben például a Vasco da Gama elleni összecsapáson itt rúgta meg pályafutása ezredik gólját.

A Maracanában rendezték az 1950-es és a 2014-es labdarúgó-világbajnokság döntőjét, illetve a 2016-os olimpia megnyitóját és a futballtorna fináléját.

A Maracana eredeti neve Estádio Jornalista Mário Filho, melyet egy brazil újságíróról kapott, aki a 40-es években a leginkább lobbizott a létesítmény felépítéséért.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában