ízlés

2020.11.07. 07:14

II. Erzsébet nem csak a fokhagymát utálja, ezekhez az ételekhez sem nyúl hozzá 

Az ember azt hinné, hogy a brit királyi családra egyszerű főzni, mert csak felsőkategóriás ételeket kell eléjük rakni, és akkor mind boldogok. Ám a helyzet nagyon más, nem úgy esznek, mint azt egy előkelő családtól elvárnánk.

Britain's Queen Elizabeth II speaks with staff during a visit to the Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) at Porton Down science park near Salisbury, southern England, on October 15, 2020. - The Queen and the Duke of Cambridge visited the Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) where they were to view displays of weaponry and tactics used in counter intelligence, a demonstration of a Forensic Explosives Investigation and meet staff who were involved in the Salisbury Novichok incident. Her Majesty and His Royal Highness also formally opened the new Energetics Analysis Centre. (Photo by Ben STANSALL / POOL / AFP)

Forrás: Ben STANSALL / POOL / AFP

Fotó: AFP

Az elmúlt évtizedekben nagyon sok olyan érdekes információ derült már ki a brit királyi családról, amiket álmunkban sem gondoltunk volna.

Például, hogy II. Erzsébet irtózik az üvegpohárnak koccanó jégkockák hangjától.

Az egyik brit napilap most azokat az ételeket gyűjtötte össze, amik a Buckingham-palotában tiltólistások, a cikket pedig a Ripost szemlézte.

Fokhagyma

A királynő tiltotta ki az ételekből a fokhagymát, mert nem akar rossz szájszagot.

Kagyló

Túl magas az ételmérgezés kockázata a tengergyümölcsei, kiváltképp a kagylók esetében.

Libamáj

Bár előkelő fogásnak számít, de 2008-ban Károly herceg tiltólistára tette állatvédelmi okok miatt.

Tatár beefsteak

A királyi udvarban semmilyen olyan ételt nem szolgálhatnak fel, ami nem teljesen megsült vagy megfőtt húst tartalmaz. Szintén a megbetegedések elkerülése miatt.

Tészta

II. Erzsébet egyszerűen nem szereti a tésztás ételeket, ezért a szakácsok nem is próbálkoznak velük.

Csípős fűszerek

Ennek is gyakorlati oka van, a királynő nem akarja, hogy egy protokoll-vacsorán izzadni lássák a vendégek, amiért túl csípős az étel.

Borítókép: II. Erzsébet 2020 októberében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!