Nagyvilág

2018.12.31. 15:58

A 10 legfurcsább újévi szokás a nagyvilágból

Szilveszter napján a világon mindenhol ünnepelnek - ki így, ki úgy. Az emberek a szerencse, a bőség, az egészség, és a sikeres új esztendő reményében tartják életben a különböző hagyományokat. Az alábbi összeállításunkban a legfurcsább szokásokból szemezgettünk.

Szilveszter napján a világon mindenhol ünnepelnek - ki így, ki úgy. Az emberek a szerencse, a bőség, az egészség, és a sikeres új esztendő reményében tartják életben a különböző hagyományokat. Az alábbi összeállításunkban a legfurcsább szokásokból szemezgettünk.

1. Tányértörés

Dániában egészen december 31-ig gyűjtik a mosatlan tányérokat, amiket kedvesen a család és a barátok ajtajához vágnak szilveszter estéjén.

2. Madárijesztő égetés

Ecuadorban úgy ünnepelnek, hogy éjfélkor papírral kitömött madárijesztőket és a tavalyi évben készült fényképeket égetnek el, ezzel várva a jószerencsét.

3. Tizenkét szőlőszem

A spanyol hagyomány szerint a szőlő hoz szerencsét. Ha be tudsz tömni a szádba tizenkét szőlőszemet és benne is tartani éjfélkor, szerencsés lesz a következő éved.

4. Kerek dolgok

A Fülöp-szigeteken az egész hagyomány a pénzről szó. Úgy hiszik, mindennek kereknek kell lennie, mert az jelképezi a pénzérméket, és hoz egészséget is. Kerek étel, kerek ruha, minél kerekebb, annál jobb.

5. Színes alsó

Néhány dél-afrikai országban színes alsót viselnek ilyenkor, ami elhozza azt a dolgot az új esztendőre, amit szeretnének. A piros alsó azt jelenti, hogy megtalálod a szerelmet, az arany jólétet hoz, a fehér békét, a kék egészséget, a zöld pedig szerencsét.

6. Száznyolc harang

Japánban egyszerre kongatják meg az összes harangot, méghozzá száznyolc alkalommal, igazodva a buddhista hithez, miszerint ennek megtisztító ereje van. Illetve abban is hisznek, hogy szerencsés mosolyogva átérni az újabb évbe.

7. Takanakuy Fesztivál

Minden évben, december végén ebben a kis perui faluban bunyóznak egyet az emberek, ezzel megoldva a nézeteltéréseiket, majd tiszta lappal kezdjék az évet.

8. Vízlocsolás az ablakból

Puerto Rico néhány részén vizet öntenek ki az ablakon, hogy ezzel elűzzék a gonosz szellemeket.

9. Édes érmék

Bolíviában pénzt sütnek a sütikbe, aki pedig megtalálja, jövőre nagy szerencsének örvend.

10. Locsolkodás

Bár ez számunkra nem újdonság, hiszen húsvétkor Magyarországon is szokás a locsolkodás, azonban ez a hagyomány Thaiföldön az új évhez kapcsolódik.

BNE


[related-post post_id="4094334"]

[related-post post_id="4094184"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!