Nagyvilág

2017.09.17. 16:48

Átadják a FIRESZ épületét

Kassa - A felújított házat vasárnap délután avatják Kassán.

Kassa - A felújított házat vasárnap délután avatják Kassán.

A Fiatal Reformátusok Szövetsége (Firesz), mint a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hivatalos ifjúsági szervezete, 1993 óta hivatalosan is bejegyzett formában végez a felvidéki magyar gyermekek és fiatalok között missziós szolgálatot.

Országos szinten 80–100 vezetővel, illetve további önkéntesekkel dolgozik, éves rendszerességgel nyári és téli táborokat, munkatársi hétvégéket, gyermek-, tini- és ifialkalmakat szervezve, illetve képezve az önkéntes munkatársakat.

A FIRESZ-nek a nagyon rossz állapotban levő kassai ingatlanát 2001-ben vásárolta meg az Illyés Közalapítvány támogatásával. Az épületet (Kassa, Pri miklusovej vaznici 3, a református templom szomszédságában található) most sikerült felújítani, aminek átadása vasárnap délután fél ötkor lesz.

Az átadáson részt vesz Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, illetve Fazekas László református püspök. Az átadás előtt, délután 3 órától ünnepi istentiszteletet tartanak a Kassai Református Templomban (Kassa, Hrnciarska 13).

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!