Nagyvilág

2017.06.07. 18:37

A „London híd oroszlánja” - Nekiment egy Millwall-drukker a londoni késelő terroristáknak (18+)

London - Egy magányos Millwall-drukker magára vonta a szombati londoni késelő terroristák figyelmét, hogy mások elmenekülhessenek a helyszínről. Őt is megkéselték, de túlélte.

London - Egy magányos Millwall-drukker magára vonta a szombati londoni késelő terroristák figyelmét, hogy mások elmenekülhessenek a helyszínről. Őt is megkéselték, de túlélte.

A 47 éves Roy Larner egygyermekes brit családapa és a balhés kemény magjáról ismert Millwall focicsapat drukkere szombat este a dél-londoni bárnegyedben iszogatott, amikor megjelentek a késelő terroristák – írja az Independent.

Larner saját bevallása szerint 4-5 sörön volt túl egy étteremben, amikor a terroristákat meglátva kiállt eléjük. A támadók „iszlám, iszlám”-ot kiáltoztak, meg azt, hogy „ez Allahért történik”.

A sz@rt is ki akartam verni ezekből a fattyakból”

– meséli utólag a drukker, aki azt kiáltotta a támadóknak:

B@sszátok meg, én Millwall vagyok!”

A terroristák így rátámadtak, ő puszta kézzel próbált ellenállni, amíg az étterem többi vendége hátramenekült. Nyolc késszúrás érte a mellkasán, nyakán, fején és kezein, mégis túlélte a támadást. Jelenleg kórházban lábadozik - olvasható a Mandineren.

Roy larners m8s have a funny sense of humour ">#Hero #LondonTerrorAttacks #LondonBridge pic.twitter.com/aktgnxK2Xb

— Goodfella (@Jimmycn1) ">June 6, 2017

A brit internet felkapta Larnert, a „London híd oroszlánjának” nevezték el.

Forrás: mandiner.hu.


Legkevesebb hét embert megölt három merénylő szombat éjjel London belvárosában. Mark Rowley, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka vasárnap kora reggel bejelentette, hogy a rendőrség fegyveres egységei végeztek a támadókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!