Nagyvilág

2017.05.24. 11:16

70. cannes-i filmfesztivál - Nagyon sokáig tapsolták

Cannes - Uma Thurman amerikai színésznő vezeti a versenyszekció zsűrijét.

Cannes - Uma Thurman amerikai színésznő vezeti a versenyszekció zsűrijét.

Percekig tapsolta a közönség a kassai születésű, jelenleg is Szlovákiában élő magyar rendező, Kristóf György első nagyjátékfilmjét, az Outot. A film az Un certain regard elnevezésű parallel szekcióban versenyez, melynek fődíját 2015-ben Mundruczó Kornél Fehér istene kapta.

Idén Uma Thurman amerikai színésznő vezeti az Un certain regard szekció négytagú zsűrijét, akik majd az itt bemutatott 17 filmről döntenek. A szekció látogatóinak külön érdekesség, hogy szinte nap mint nap láthatják a Kill Bill sztárját, ahogy a vetítés megkezdése előtti utolsó pillanatban, testőrökkel körülvéve besurran a zsűri számára fenntartott széksorba. Mivel Kristóf György alkotása első film, versenyben van a legjobb első filmnek járó Caméra d’orért is.

Az észt-magyar-lett-lengyel-orosz-szlovák koprodukcióban készült Out egy szlovákiai magyar férfiról, Ágostonról (Terhes Sándor) szól, aki a Balti-tenger partjainál keres magának munkát, miután otthon kirúgják állásából. A történet és a rendezés hagy némi kívánnivalót maga után, Pohárnok Gergely operatőri munkája viszont újfent a magyar operatőrök hírnevét öregbíti. Pohárnok neve már ismerősen cseng Cannes-ban, hiszen több magyar és nemzetközi filmben megcsodálhatta már a tehetségét az itteni közönség.

Cannes, 2017. május 23.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!