Nagyvilág

2016.05.18. 13:39

69. Cannes-i filmfesztivál - Vitás kérdések és vádak

Cannes - Pedro Almodóvart nem csupán a filmjéről faggatták. Munkatársunk helyszíni beszámolója Cannes-ból.

Cannes - Pedro Almodóvart nem csupán a filmjéről faggatták. Munkatársunk helyszíni beszámolója Cannes-ból.

Az erős filmekkel kezdő versenyszekció lendülete mintha egy kicsit megtört volna, bár az természetesen nem várható, hogy mind a 21 versenyfilm remekmű legyen.

Sokan kíváncsiak arra, hogy az Alkonyat vámpírfilmekkel egy csapásra sztárrá avanzsált Kristen Stewart vajon képes-e más arcát is megmutatni bizonyítva színészi képességeit. Woody Allen nyitófilmjében, a Café Societyben sikerült is elvarázsolnia a közönséget, Olivier Assayas kísértetfilmjében, a Personal Shopperben viszont nehezebb dolga volt.

A részben magyar gyökerekkel rendelkező Assayas legújabb filmje a celebkultúra felszínességét és a spiritualitást elegyíti, de ugyanolyan sekélyes marad, mint az az elkényeztetett sztár, akinek Stewart alakítja a personal shopperjét, azaz öltözékeinek és ékszereinek beszerzőjét.

Számomra rémálomba illően szentimentális Pedro Almodóvar Julieta című filmje. Az anya–lánya viszonyok, a bűntudat, a szerelem elvesztése, a harsány színek, no meg persze a szép színésznők megszokott motívumai a spanyol rendezőnek, de melodrámája ugyanolyan hamisnak tűnik, mint némelyik színésznőjének érzelmei. A sajtókonferencián viszont Almodóvarnak nemcsak a filmmel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia, de arra is, hogy az ő neve is felmerült a Panama-papírokkal kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!