Nagyvilág

2015.12.09. 18:29

Külföldi sajtó Magyarországról - Le Monde

Párizs, Berlin - Brüsszel továbbra is kétértelmű Orbán Viktorral címmel közölt tudósítást a Le Monde.

Párizs, Berlin - Brüsszel továbbra is kétértelmű Orbán Viktorral címmel közölt tudósítást a Le Monde.

Noha a kvótarendszert elutasító magyar kormány és az Európai Bizottság között egyre több a vitás kérdés, Brüsszel nem akar szakítani azzal a kettősséggel, amely évek óta jellemzi viszonyát Budapesttel - írta a francia balliberális lap.

Brüsszel eljárásokat indít, figyelmeztetéseket küld, de nem áll szándékában keményen fellépni Budapesttel szemben - írta a lap. Az újság részletesen beszámolt az Európai Bíróságnál benyújtott keresetről, amelyben Magyarország a kötelező betelepítési kvótákról szóló uniós határozat ellen tiltakozik, a sajtóban ebben a témában indított "nagyon kemény kampányról", valamint az aláírásgyűjtésről.

A lap szerint Brüsszelben nem hagyják, hogy Orbán Viktor kormányfő túlságosan megközelítse az uniós alapértékek határait, de frontálisan sem akarják támadni azok után, hogy a migránsokkal és a schengeni övezet külső határainak jobb védelmével kapcsolatos állásfoglalásait már az európai vezetők többsége is osztja - írta a Le Monde.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!