Nagyvilág

2015.11.26. 09:50

A legidegesítőbb dolgok, amit az emberek a repülőn művelnek

Ha szokott repülőn utazni, akkor biztosan bólogatni fog néhány pont elolvasása után. Elég egyetlen egy repülés is, hiszen statisztikailag 100+ emberből biztosan akad 1-2 hülye. Mutatjuk a top 15 legidegesítőbb utastípust.

Ha szokott repülőn utazni, akkor biztosan bólogatni fog néhány pont elolvasása után. Elég egyetlen egy repülés is, hiszen statisztikailag 100+ emberből biztosan akad 1-2 hülye. Mutatjuk a top 15 legidegesítőbb utastípust.

15. Átbeszélni más utasokon. Van úgy, hogy nem sikerül egymás mellé foglalni a helyeket, de olyan is akad, aki szándékosan szórakozik azzal, hogy lefoglalják a folyosó melletti és az ablak melletti ültést, hiszen ezen a legjobbak, középen ülni pocsék. Az a szegény ártatlan egyén, aki közéjük kerül egész utazás alatt hallgathatja a privát beszélgetésüket.

14. Flörtölés. Vannak olyan szinglik, akiknek mániájuk, hogy ha jó csaj mellé osztja őket az élet, azonnal elkezdik kóstolgatni. Nem arról van szó, hogy ne szóljunk egy szót se a mellettünk ülő utashoz, de van egy határ, amit nem szabad átlépni. Azt például nagyon kedves dolog, amikor kiderül, hogy van egy közös ismerős vagy rokon, de ne próbáljuk meg becsalni a repülő mosdójába.

13. Aki megpróbálja elfoglalni mások helyét. Vannak olyan utasok, akik képtelenek beletörődni abba, hogy rossz helyet kaptak. Ha mégis így történik, akkor azt inkább jelezzék a személyzetnek, de semmiképp se üljenek le egy nekik tetsző ülésre. Ebből csak konfliktus lehet, amikor megérkezik a szék valódi birtokosa.

12. A karfa kisajátítása. Sokan úgy gondolják, hogy a középen ülő személy teljes és visszavonhatatlan joggal rendelkezik a karfák birtokbavételére. Ez egy ki nem mondott kompenzáció azért, hogy pocsék helyen kell végigszenvednie az utazást. Tévedés! A repülés manapság senkinek sem kellemes. A lábnak és a karnak sincs elég hely.

11. A lábtér kisajátítása. Mindenki addig nyújtózzon, amíg az előtte lévő tér engedni. Kéretik nem terjeszkedni jobb vagy bal irányba.

10. Aki nem használ fejhallgatót. Hihetetlen, de van olyan, aki még mindig nem hallott arról, hogy nagyon olcsón be lehet szerezni egy pár csinos kis fülhallgatót, amivel a többi utas zavarása nélkül lehet élvezni a kedvenc filmünket vagy zenénket. De ez inkább csak szimpla parasztság.

9. Büdös ételt vinni a repülőre. Az teljesen rendben van, hogy valaki szereti például a szagos sajtokat. El kell ismerni, finomak. De ezen szenvedélyének lehetőleg ne a repülőn hódoljon, mert biztosan lesz olyan, akit zavar. Aki egyébként is rosszul van a repülőn abból, további, nem kívánatos dolgokat is előcsalogathat a szag.

8. Repülés előtt fürdeni kell. Mivel sok ember van kis helyre bezsúfolva, nem csak a szagos étel, hanem a testszag is problémákat okozhat. Két-három órát kihúzni egy olyan ember mellett, aki reggel megspórolta a zuhanyzást, nem kellemes.

7. Kivenni más táskáját a tartóból. Az utasok feje fölötti tárolóba okkal kerülnek be csomagok. Nem elvesztett tárgyak, így semmiképp sem illik bármit onnan eltávolítani csak azért, mert a mi csomagunknak már nem maradt hely. Mellesleg, ha tulajdonos nélküli csomagot talál, azt rögtön jelenteni kell a személyzetnek, mert gyanús.

6. Fegyelmezetlen gyerek. A szülő nem tehet arról, hogy a gyereke nem bír több órát egy helyben ülni. Aki szülő, ezt tudja és megérti. De amikor elkezd a sorok között rohangálni és randalírozni, akkor legalább a fegyelmezés szikráját mutassa, ez már megnyugtatja a többi utast. De amikor hátradőlve tovább élvezi a szülő az ingyen pezsgőt, na az több, mint idegesítő.

5. Nincs türelme a többi szülőhöz / gyerekhez. Kapcsolódva a 6. ponthoz. Ha valaki azt hiszi, hogy a másik szülő élvezi, hogy a gyereke több órán keresztül üvölt, az nagyon téved. Ő is sokkal szívesebben lenne valahol máshol, vagy csinálna valami mást. De ez van. Utaznia kell.

4. Állandóan feláll és másokat is erre kényszerít. Van úgy, hogy menni kell, mert hív a természet. 1 felállást még lehet tolerálni. De amikor egy repülés alatt valaki kimegy a mosdóba, később feláll valamit keresni a táskájában, majd megint feláll, hogy kinyújtózzon, az zavaró. Egy körben le kell tudni ezeket a dolgokat. Főleg akkor, ha valaki az ablak mellett ül, mert két embert ugráltat folyamatosan.

3. Le a cipőt, le a zoknit, majd indulhat a lábtapi. Alapszabály, hogy hosszú repülőútra kényelmes cipőben kell menni. Ha nem bírja akkor rendben van, vegye le, de azért a zokni maradjon. És soha ne tegye a lábát a székre vagy máshova. A láb maradjon a padlón! Ha még büdös is, akkor lásd 8. pont!

2. Csesztetni más székét. Rugdosni, cibálni más székét tilos. Nincs ennél idegesítőbb dolog a világon, amikor valaki pihenni szeretne. A szék hátradöntését pedig a BTK-nak kellene szabályoznia!

1. Feltartani a járatot. Van az idiotizmus extrém esete, amikor már a személyzet sem tudja kezelni a tisztelt hülye utast és vissza kell fordítani a gépet vagy hamarabb kell landolni. Idén nyáron kétszer is történt ilyen eset a világban.

Mindenki tartsa szem előtt ezt a 15 pontot mielőtt repülőre ül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!