Nagyvilág

2015.10.10. 13:26

Illegális bevándorlás - Fidesz: európai tényezővé válhat a visegrádi együttműködés

Budapest, 2015. október 10., szombat (MTI) - A Fidesz szerint európai politikai tényezővé válhat a visegrádi csoport a schengeni külső határai védelme érdekében kötött határrendészeti együttműködésének köszönhetően.

Budapest, 2015. október 10., szombat (MTI) - A Fidesz szerint európai politikai tényezővé válhat a visegrádi csoport a schengeni külső határai védelme érdekében kötött határrendészeti együttműködésének köszönhetően.Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának kormánypárti elnöke szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az év elején még mindenki temette a visegrádi együttműködést (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia), a migrációs válság kezelése azonban lendületet adott a csoportnak.

Németh Zsolt kiemelte, ha a V4-ek meg tudják védeni schengeni határaikat, akkor Európának is képesnek kell lennie a görök-török határ biztosítására, ami a migrációs kérdés megoldásának egyik kulcsa.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!