Nagyvilág

2015.08.03. 12:50

Leteszteltük: A játékosok mérgesebbek, mint a madarak

Egész hétvégén nyúztuk az Angry Birds 2 játékot, és nagyjából ugyanaz a véleményünk, mint a kommentelő felhasználóknak. Ez nem az, amit vártunk.

Egész hétvégén nyúztuk az Angry Birds 2 játékot, és nagyjából ugyanaz a véleményünk, mint a kommentelő felhasználóknak. Ez nem az, amit vártunk.

5 év és több, mint 10 változat után az Angry Birds játék mögé végre odakerült a KETTES szám. Hogy első ránézésre mit kínál az új változat? Egy új madarat, új design-t, új funkciókat és ingyenességet. Mindjárt elmeséljük, mennyire ingyenes.

Az első rész egy prémium játék volt, vagyis le lehetett tölteni egy próbaverziót, a teljesért pedig fizetni kellett. Ez egy egyszeri költség volt, aztán mindenki annyit tolta, amennyit bírta. A második rész már teljesen ingyen letölthető és végigjátszható anélkül, hogy egy forintot is elköltenénk. Azt persze senki sem gondolja komolyan, hogy a Rovio fejlesztői majd a letöltésszámokért cserébe kenyeret vehetnek a boltban. Szóval akkor honnan lesz pénz, ki fogja állni a számlát?

Angry Birds 2 - 1

Úgy tűnik, a mérges madarakat is utolérte a Clash of Clans-ból jól ismert játékmenet. Az egyik lépés például az "életek" bevezetése. Ebből ötöt kapunk (vagyis 5 pályát ronthatunk el), ha mindent elvesztettük, akkor várnunk kell fél órát, hogy újratöltődjön. Vagy fizetünk vagy megnézünk egy videót. A fizetés úgynevezett "gem"-ek beáldozásával is történhet, ami a játék új pénzneme. Gem-eket nem osztanak bőségesen a játék során, dollárért cserébe már annál inkább.

Angry Birds 2 - 3

Az alapelv egyébként maradt a régi, csak apróbb tuningolások történetek a játékmenetben. Az egyik ilyen például, hogy most már a játékos szabhatja meg a madarak kilövési sorrendjét, ami bőven ad lehetőséget a taktikázásra. A másik, hogy most már "multi-stage" pályákon kell a disznókat irtani, ami annyit tesz, hogy egy pályán belül több építményt is le kell rombolnunk.Mondjuk ez nem egy óriási ötlet, csak 2-3 pálya összefűzése. Ahogy egyre nehezebbek lesznek a pályák, szinte elkerülhetetlen az olyan trükkök bevetése, mint a fagyasztás, csípős paprika vagy az arany kacsák tömegmészárlása. Ezek természetesen szintén gem-be kerülnek.

Óriási pozitívum és a játék talán legfontosabb újítása, hogy végre belevittek egy kis versengést az Area móddal. Ami rossz hír, hogy a hardcore rajongók valószínűleg anyázni fognak a huszadik megtekintett videó után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!