Nagyvilág

2015.08.20. 14:29

Innen ered a sampon

A termék használata az 1800-as években terjedt el. 

A termék használata az 1800-as években terjedt el. A sampon jó illatúvá és ápolttá teszi a hajat. De honnan származik? Nagyon sok szépségápolással kapcsolatos terméket az egyiptomiaknak köszönhetünk, a sampon viszont valahonnan Indiából származik - írja a Time.

Feljegyzések szerint az indiaiak már az 1500-as években használtak gyümölcsrostból és különböző gyógynövényekből készített sampont. A brit gyarmatosítók találkoztak először a samponnal, rajtuk keresztül jutott el a világ nyugati felére.

A termék ekkor viszont még nem volt elérhető az üzletekben, csupán a fodrászok számára. Csak az 1800-as években terjedt el olyan szinten, hogy fellelhető legyen a háztartásokban, ennek ellenére havi gyakorisággal használták.

A New York Times viszont 1908-ban megjelentetett egy cikket, miszerint minden páros héten érdemes hajat mosni. Ezután a folyékony samponok megkezdték világhódító uralmukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!