Nagyvilág

2015.04.11. 14:37

38 elképesztő drone légifotó

A pilóta nélküli mini repülőgépek már mindenhol ott vannak a harcterektől a szomszéd kertjéig. A kormányok viszont nem igazán örülnek a gyors terjedésnek és megpróbálják korlátozni a használatát.

A pilóta nélküli mini repülőgépek már mindenhol ott vannak a harcterektől a szomszéd kertjéig. A kormányok viszont nem igazán örülnek a gyors terjedésnek és megpróbálják korlátozni a használatát. A galériában látható 38 fotó nagy részét ma már nem lehetne legálisan elkészíteni, ugyanis több nagyvárosban is betiltották a drónok használatát. A repülők egyik legizgalmasabb felhasználási területe pedig pont a fotózás, hiszen így olyan szemszögből tudják lekapni a városokat, ahogy azelőtt eddig soha. Amos Chapple fotós amikor meglátta az első drónt, rögtön tudta, hogy neki is kell egy ilyen. Gyorsan megtanulta reptetni és már csomagolt is, bejárta az egész világot és mindenhol csodaszép fotókat készített. Ellátogatott Budapestre is, több felvételt is talál a galériában fővárosunkról. Körülbelül 18 hónapja volt erre, aztán a nagyvárosok megkezdték a repülők korlátozását biztonsági okokra hivatkozva. Sajnos félelmük nem teljesen alaptalan, hiszen egy izmosabb példány akár egy bombát is képes bárhova eljuttatni úgy, hogy a kezelő több 100 méteres távolságban tartózkodik. A fentről készített felvételek nem csak nemzetbiztonsági problémát okozhatnak, de a személyiségi jogokat is durván megsérthetik. Gondoljon csak bele: örülne, ha valaki lefotózná, miközben a kertjében napozik?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!