Nagyvilág

2015.03.05. 09:36

Mobile World Congress: a 10 legjobb dolog

Barcelona - A 2015-ös Mobile World Congress még hivatalosan nem ért véget, de a nagy termékbemutatókon már túl vagyunk. Az idei esemény hatalmasra sikerült, talán ez volt az eddigi legnagyobb. Annyi újdonságot mutattak be, hogy rettenetesen nehéz kiválasztani a top 10-et.

Barcelona - A 2015-ös Mobile World Congress még hivatalosan nem ért véget, de a nagy termékbemutatókon már túl vagyunk. Az idei esemény hatalmasra sikerült, talán ez volt az eddigi legnagyobb. Annyi újdonságot mutattak be, hogy rettenetesen nehéz kiválasztani a top 10-et. Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge

Samsung Galaxy S6

A Samsung évek óta uralja a rendezvényt, és idén sem volt ez másképp, a kongresszus egész területét Samsung-plakátokkal díszítették. Azért is fontos volt a cég zászlóshajójának megfelelő kommunikációja, mert az eladások kezdtek visszaesni, és az előző negyedéves pénzügyi jelentésük sem volt túl fényes. A 2015-ös éven ezért rögtön két komoly készülékkel vágnak neki: Samsung Galaxy S6 és Galaxy S6 Edge. Az újságírók egyetértenek abban, hogy mindkét típus nagy előrelépés az S5-höz képest.

Alcatel Idol 3

Alcatel Idol 3

Király dolog egy olyan telefon, amivel fejjel lefelé tartva is lehet gond nélkül telefonálni, de még jobb az, ha mellette olcsó is. A mobilt személyesen is kipróbálók azt mondták, hogy talán nem kelt olyan prémium érzést, mint egy S6 vagy iPhone 6, nem is olyan gyors, de az egész családot elláthatjuk telefonnal egy iPhone 6 árából.

Pebble Time Steel

Pebble Time Steel

Mesés hónapon van túl a Pebble. Az új okosórája, a Pebble Time rekordokat döntött a Kickstarteren, most pedig a Mobile World Congressen mutathatta be az óra prémium változatát. A Pebble Time Steel csodás, strapabíró és az ígéretek szerint 10 napot bíz egy töltéssel.

HTC Re Vive

HTC Re Vive

A termékfejlesztés még nagyon az elején van, abban sem biztosak, hogy így fogják hívni. Ha megnézzük a HTC honlapját, akkor ott is két név kavarodik: HTC Vive és HTC Re Vive. A headsetet a Valve-val közösen fejlesztik és nagyon ígéretesek tűnik, 70 szenzor lesz benne. A HTC most mondta, hogy idén már a karácsonyfa alatt lehet.

HP Spectre x360

HP Spectre x360

A sok mobil és futurisztikus kütyü mellett helyet kapnak olyan ósdi dolog is, mint egy laptop. Tud a HP menő lenni? Naná! A 13.3 inches kijelzővel rendelkező HP Spectre x360 és tablet-laptop kombó. Alumíniumból készül, és valahol 1000 dollár körül lesz az ára (külföldön).

Qualcomm Sense ID

Qualcomm Sense ID

Egyre jobb ujjlenyomat-leolvasók kerülnek a mobilokba, de azért még messze nem tökéletesek. A Qualcomm új megoldása, a Sense ID számos napi problémára megoldást nyújt: akkor is felismeri az ujjlenyomatot, ha a kezünk piszkos, és az okostelefon bármelyik részébe beépíthető. Ultrahangos technológiát használnak, tehát az ujjlenyomatot 3D-ben olvassa be, ami sokkal pontosabb azonosítást jelent.

Samsung Pay

Samsung Pay

Igen, az Apple Pay jól rajtolt. A Samsung fizetési rendszere (amit mindét S6-ba beleszereltek) azoknál a kereskedőknél is lehetővé teszi a vásárlást, akiknél nincs NFC-technológiás kártyaterminál, csak a hagyományos, mágneses. Idén egyelőre csak Amerikára és Dél-Koreára koncentrálnak és még hátra van a rendszer biztonsági tesztje is.

Blackphone 2 és Blackphone Plus

Blackphone 2

A Silent Circle cégnek idén nagyon sok mondanivalója volt. Elkötelezettek a biztonság iránt és úgy tűnik, a felhasználók is: az első megrendelést beérkeztek, összesen 750 millió dolláros értékben. A Blackphone viszont elég alap volt, most bemutatták a Blackphone 2-t, aminek a specifikációja már sokkal közelebb áll a mai menő okostelefonokéhoz. Terveznek egy 7-es tabletet is, ezt Blackphone Plus néven kell majd keresni.

Huawei Watch

Huawei Watch

Az okosórák idén végre elmentek az elegáns vonalra. Mert szép és jó volt ez a kütyü, de egy öltönyhöz elég viccesen mutatott. A Huawei Watch viszont gond nélkül hordható nagyobb eseményeken, színházban, bárhol.

Sony Xperia Z4

Sony Xperia Z4 Tablet

Általánosságban elmondható, hogy a táblagéppiac hanyatlásnak indult. Sokan már az jósolják, hogy hamarosan az egész kategória el fog tűnni. Erre jó bizonyíték lehet, hogy a Mobile World Congress sem bővelkedett ilyen kütyükben. Konkurencia hiányában a Sony s Xperia Z4 könnyen győzött, ez lett a legjobb tablet. De egyébként tényleg jó: könnyű, vékony és vízálló. Ha most keres 10-es táblagépet, akkor fontolja meg a Sony készülékét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!