Nagyvilág

2015.03.08. 13:35

Videó: A számítógépet már belegyömöszölték egy egérbe, csak monitor kell!

Egy lengyel cégnek sikerült olyan kicsi számítógépet gyártania, ami belefér egy egérbe. Tehát már csak monitort kell venni hozzá és készen is vagyunk. Ja igen, egy billentyűzet sem árt.

Egy lengyel cégnek sikerült olyan kicsi számítógépet gyártania, ami belefér egy egérbe. Tehát már csak monitort kell venni hozzá és készen is vagyunk. Ja igen, egy billentyűzet sem árt. Przemysław Strzelczyk mérnökként dolgozik a Nokia Networks-nél, az ő érdeme az új találmány, amit a "The Mouse-Box" névre keresztelt. Mostantól mindenki kézbe veheti a saját számítógépét. Az egér már hosszú évek óta a PC-k állandó alkotóeleme, a termék lényegében a két legfontosabb összetevőt egyesíti. Van benne egy 1.4GHz ARM processzor, 128 GB flash memória, Wi-Fi és egy micro HDMI port, amin keresztül a monitort lehet csatlakoztatni. Ezeken kívül van még két USB 3.0 port, giroszkóp és gyorsulásmérő is.

Az még nem tisztázott, hogy pontosan milyen operációs rendszert és programokat tud futtatni a The Mouse-Box, de ha felhőben gondolkozunk, akkor nincs sok akadály. Strzelczyk és a csapata egyelőre a prototípust gyártották le, most pénzügyi segítségre várnak a sorozatgyártáshoz. Szerintük a termék néhány hónapon belül sikeresen elstartolhat. Árról még esett szó, de azt mondták olcsó lesz és a globális piacot veszik célba.

" width="500">

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!