Nagyvilág

2013.10.19. 12:12

Videó: Randy Halverson az idő fotósa

Az északi fény táncol az űrben. A csillagok varázslatosan lebegnek az éjszakában. A nap sugarai átsütnek a magas felhőkön.

Az északi fény táncol az űrben. A csillagok varázslatosan lebegnek az éjszakában. A nap sugarai átsütnek a magas felhőkön."Nagyon sokszor használok széles látószögű optikát vagy csak ráközelítek egy kicsit a felhőre. Ez eredményezi azt a megfoghatatlanságot, amit annyira kedvelek."

Randy Halverson mindennapjait a Dél-Dakotai farmján tölti. Éjszaka kameráját az égre irányítja és több szász fotót készít, amiket összeillesztve csodálatos mozgóképeket alkot.

"Szabad szemmel észre sem veszi az ember, hogyan forog a Föld. Úgy tűnik, mintha az égen keresztül mennének a csillagok. A videóimban minden a megszokotthoz képest felgyorsulva látható, mintha az időt fotóznám."

A 90-es évek középen Halverson fotós ügynökséget alapított. Főleg viharokról készült képeket árult, de később úgy döntött, váltania kell.

"Úgy döntöttem, hogy keresek valamit, ami különbözik a viharoktól, és így kezdtem el az éjszakai képekből time lapse videókat készíteni."

Az eredmény lenyűgöző, és ilyen módon új oldaláról mutatja be Dél-Dakota legszebb tájait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!