Nagyvilág

2013.05.15. 11:20

Itt a karom, varrjátok vissza!

A magyar férfi besétált egy osztrák kórházba egyik kezében a másikkal, majd letette a recepcióra leszakadt végtagját.

A magyar férfi besétált egy osztrák kórházba egyik kezében a másikkal, majd letette a recepcióra leszakadt végtagját.

Nem mindennapi csoda szemtanúi lehettek a kelet-ausztriai Eisenstadt kisvárosban. A helyi szemétfeldolgozóban dolgozó magyar férfit súlyos baleset érte, leszakadt a jobb karja, ennek ellenére a saját lábán ment be a kórházba, hogy segítsenek rajta.

Az orvos szerint Tibor úgy élhette túl a balesetet, hogy a sokk hatására "automata" üzemmódba kapcsolt, vagyis ösztönösen cselekedett a történtek után. Mikor elvesztette a karját autóba ült, elindult a kórház felé és még a piros lámpánál is megállt. Besétált az épületbe és a recepcióra tette leszakadt végtagját, ezzel adva az ott dolgozók értésére, mi is történt vele.

A műtét bonyolultságára való tekintettel a férfit Bécsbe szállították, ahol végrehajtották a beavatkozást és visszacsatolták a kar leszakadt részét. A 37 éves Tibor felépülése jó időbe telhet és korántsem biztos, hogy újra használhatja-e majd egyszer már elvesztett karját.

Az ügyben nyomozás indult. Az osztrák rendőrök arra kíváncsiak, hogy miért kellett a sérültnek egyedül elindulnia a kórház felé, miért nem kapott segítséget kollégáitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!